Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", selectat în programul național al centrelor de excelență în informatică

de Cuget Liber Sâmbătă, 17 Februarie 2018 286
Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța a fost selectat, în prima etapă, a proiectului "Promovarea și susținerea excelenței în educație prin dezvoltarea competențelor în disciplina Tehnologia Informației".

Selecția s-a făcut în urma aplicării criteriilor privind crearea centrelor de excelență. În total, la nivel național, au fost selectate 47 de unități de învățământ. Din județul Constanța, a fost ales doar Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".

Proiectul are ca obiectiv asigurarea condițiilor optime de pregătire și dezvoltare a elevilor din clasele IX - XIII capabili de performanțe înalte (profil matematică - informatică), prin înființarea și operaționalizarea a 60 de Centre de Excelență în Tehnologia Informației.

Prin intermediul acestui proiect derulat de Ministerul Educației Naționale cu sprijinul Guvernului Japoniei, fiecare centru va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 de calculatoare performante și o tablă interactivă. Procesul de selecție este deschis unităților școlare din sistemul public de învățământ care pot asigura condiții optime pentru funcționarea acestor centre. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei