Cozi uriașe la cărțile oferite gratuit de librării celor care au votat

de Madalina PETRESCU Duminică, 09 Iunie 2024 1355
Duminică, au fost cozi imense de oameni la librăriile Cărturești, după ce reprezentanții lanțului de librării au lansat o campanie prin care au acordat o carte sau o revistă celor care se prezintă duminică la urne.

Alegeri locale și europarlamentare 2024. O campanie promoțională prin care au fost oferite cărți și reviste celor care au votat, duminică, 9 iunie 2024, a adus mii de oameni în librării. Campania s-a derulat în mai multe orașe din România.

Cărți oferite gratuit celor care au votat

Cei care au prezentat dovada votului au putut alege o carte sau o revistă dintr-o selecție prestabilită, însă în limita stocului disponibil.

„Am epuizat în timp record cele câteva zeci de mii de titluri pregătite pentru campania din 9 iunie. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne bucurăm de entuziasmul cu care ați votat! Faci alegeri în fiecare zi, dar duminică, 9 iunie, alegi cine te reprezintă în Parlamentul European și la Primărie. Arată buletinul cu mențiunea VOTAT 2024 la casa de marcat din orice librărie Cărturești, iar gestul tău civic va fi însoțit de o carte pe care o vei primi din partea noastră”, au informat, duminică, reprezentanții Cărturești, pe pagina de Facebook.

Campania lansată de lanțul de librării s-a viralizat pe rețelele de socializare, însă promotorii ei au susținut că scopul ei a fost de a încuraja lumea să meargă la vot. Unii dintre clienții lanțului de librării au apreciat inițiativa, însă alții au reclamat că volumele și revistele puse la dispoziție s-au epuizat prea repede, notează adevărul.ro

„Sunt sute de oameni la Cărturești, coada se întinde pe jumătate din mall, tocmai a venit un paznic să anunțe pe cei din urmă că nu mai au șanse să prindă vreo carte, pe scurt, am cam greșit-o cu Cărturești, sper s-o fi nimerit măcar cu votul”, a scris Sorin Psatta, alături de o imagine publicată pe Facebook, cu coada la cărți.

„La Arad, la ora 10:30, nu mai aveau cărți, deși mall-ul s-a deschis la 10”, a spus unul dintre clienți.

„La Ploiești la ora 10:40 (40 de minute de la începerea programului) nu mai aveau nimic disponibil. Acum, ori lumea votează în disperare aici (ceea ce nu ar fi rău!), ori campania nu a fost ok organizată”, a reclamat un localnic din Ploiești.

Cozi la librării au fost și în alte orașe din România, unde au fost oferite cărți publicului, în schimbul dovezii participării la vot.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei