Delegația Liceului ”Ovidius”, premiată în Mexic, pentru implicare, pasiune și inovație

de Simona ANGHEL Joi, 02 Noiembrie 2023 275117
În perioada 21- 27 octombrie 2023 s-a desfășurat la Puebla, în Mexic, cea de-a 35-a ediție MILSET Expo-Sciences International 2023, prilej cu care au fost prezentate proiecte STEAM dezvoltate de copii și tineri din întreaga lume, precum și expoziții interactive ale diferitelor instituții legate de STEAM.
La eveniment au participat peste 700 de reprezentanți din 30 de țări care au prezentat peste 250 de proiecte din domeniile științelor, biologiei, roboticii, ingineriei, etc.
După cum informează reprezentanții Liceului Teoretic „Ovidius”, delegația României a fost compusă din opt elevi ovidieni: Miruna Teodora Anghel, Teodora Amalia Militaru, Ioana Mureșanu, Sebastian Florian Petcu, Maria Piscanu, Lara Ioana Simionescu, Christian Șerban, Dalia Elena Voicu, coordonați de către prof. Sorina Maria Leu și prof. Alina Elena Nițu.
Prezentarea proiectelor, cât și standurile amenajate de elevii constănțeni au fost remarcate de către toate delegațiile prezente la expoziție. Atmosfera a fost destinsă, elevii participând la diferite conferințe care au avut ca subiect inteligența artificială și explorarea spațiului cosmic.
Ca urmare a participării la Expo - Sciences International, România a primit premiul Enrique Padilla pentru implicare, pasiune și inovație.
De asemenea, elevii ovidieni au participat la Young Citizens Conference (YCC) în cadrul căreia s-a discutat despre viitorul nostru în spațiu, s-au prezentat opiniile și preocupărilor tinerilor cu privire la impactul social al științei și tehnologiei asupra lumii.
În cadrul evenimentului menționat, elevii din Canada au organizat un concurs cu întrebări despre „țara frunzei de stejar”, precum identificarea capitalei acesteia, animalul reprezentativ, limbile oficiale, etc.. În urma participării la acest concurs 3 elevi români (Simionescu Lara, Mureșan Ioana și Militaru Teodora) au fost premiați. Semnificativ este faptul că România, prin elevii Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța, a fost singura țară participantă care a avut trei premianți, cei mai mulți din cadrul concursului.
Și pentru că știința, educația și interculturalitatea au fost convergente în cadrul evenimentului din Mexic, gazdele au organizat și excursii în cadrul cărora punctul central au fost istoria și tradițiile locale.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei