Expoziţia "Începuturi. Finaluri. La UNA" prezintă lucrările de excepţie ale tinerilor artişti

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 11 Octombrie 2023 3876
Constănţenii sunt aşteptaţi pe parcursul acestei luni, dar şi în noiembrie, la Muzeul de Artă, de pe bulevardul Tomis nr. 82-84, la expoziția „Începuturi. Finaluri. La UNA”. Aceasta a fost realizată de studenții și absolvenții Universității Naționale de Arte București, care au participat, de curând la vernisajul evenimentului, curatoriat de Liviu Epuraș.Expoziția „Începuturi. Finaluri. La UNA” le prezintă iubitorilor de artă şi frumos din judeţul nostru o serie de creații ale tinerilor artişti. Acestea vor putea fi admirate în perioada următoare, de miercuri până duminică, inclusiv, între orele 9.00 - 17.00. Menţionăm că aceasta face parte din cadrul unui parteneriat între cele două instituții de arte vizuale din România. Potrivit conducerii instituţiei de cultură, Muzeul de Artă din Constanța și-a propus întotdeauna între misiunile sale promovarea nu doar a patrimoniului cultural-artistic tradițional, ci și a celui contemporan. Astfel, evenimentele organizate aici numai în anul în curs dovedesc cu prisosință acest lucru.
De data aceasta, este adusă în atenția publicului o selecție din lucrările pe care studenții diverselor departamente din cadrul Universității Naționale de Arte București le-au realizat în decursul ultimilor doi ani. Realizarea unei licențe sau disertații ori a temelor de la orele de atelier reprezintă în sine o provocare. În plus, apare încă una: descoperirea propriei „voci”, a propriului demers artistic în vederea conturării unei individualități artistice. „Bucuria și interesul pe care tinerii studenți le-au dovedit în abordarea problemelor mai sus amintite se observă și în lucrările lor: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare ale unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite. Expoziţia reprezintă atât confirmarea talentului tinerilor care expun, cât și o promisiune: perspectiva unei continuări, promisiunea neîntreruperii explorărilor artistice personale și a eforturilor în desăvârșirea amprentei artistice”, a precizat directorul muzeului constănţean, Lelia Rus Pîrvan.
Dintre expozanţi îi amintim pe Emel Guneş Ali, Elena Cristina Bacar Jieff, Catinca Bodoc, Alexandra Bucur, Radu Carp, Adelina Laura Câmpeanu, Corina Jimmy Celea, Ioana Cârja, Simona Cârlugea, Delia Cârstea, Radu Ciurariu, Davida Constantinescu, Radu Burduj, Ioana Cristodorescu, Bianca Culuş, Iulian Andrei Darie, Ana Miriam Diaconescu, Serena Diaconescu, Alexandra Lănducă, Bogdan Dragotă, Dan Dumănoiu, Maria Eross, Bianca Ferăstrău, Iulian Gheară, Diana Stănculescu, Crina Tudose, Andreias Welther etc.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei