FELICITĂRI, Teatrul de Stat Constanța! ”Seaside Stories”, propus pentru Festivalul Național de Teatru 2023

de Simona ANGHEL Duminică, 23 Iulie 2023 662
UNITER a făcut publice cele 29 de spectacole propuse pentru a participa la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura în perioada 20-29 octombrie 2023 la București,
Echipa curatorială a FNT 2023 (Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari), în urma vizionării a peste 150 de spectacole cu premieră în anul teatral 2022-2023, în teatre de stat și teatre independente, a optat pentru o serie de producții pe care le-a considerat relevante pentru tema din acest an: FNT, laboratoarele sensibilului.
Între cele 29 de producții selectate se numără și producția „Seaside Stories”, recent premiat la ediția 2023 a Galei UNITER drept Cel mai bun spectacol. O recunoaștere a performanței întregii echipe a acestui spectacol regizat la Constanța de Radu Afrim.
Distribuția, în ordinea intrării în scenă, este următoarea: Liliana Ghiță, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Anaïs Agi-Ali (elevă), Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manțu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Alex Burcă (elev).
Din echipa de creație a spectacolului mai fac parte: asistent de regie Mara Oprea, lighting designer Cristian Niculescu, asistent de scenografie Paula Rusu, Andrei Dermengiu (filmări, montaj video și regie tehnică), Marian Adochiței (filmări) Alexandru Bibere – operator lumini, Alexandru Popa și Eduard Lupu – operatori sunet, Emil Băncilă – regizor tehnici.
„Radu Afrim întreprinde o vastă investigație afectiv-teatrală asupra unor reliefuri fragile ale omenescului, cu marea, litoralul, vacanța asumate drept puncte de reper pentru o peisagistică intimă a rătăcirii/ regăsirii de sine. La nivel dramaturgic, propunerea regizorală a unui colaj de structuri poetic-narative, cu implicarea unor cunoscuți scriitori români, deschide pluri-perspectival tema, localizând-o în același timp într-un spațiu mental autohton, familiar și generator de nostalgie. Seaside Stories are și meritul de a ne revela o trupă diversă și puternică, cu sensibilități creatoare veritabile, o echipă căreia colaborarea cu Radu Afrim promite să îi asigure o relansare pe termen lung”, se arată în argumentarea succintă a reprezentanților UNITER. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei