Ministrul Muncii: „Avem deja pregătit proiectul de lege, cu trei variante de anexe în cazul profesorilor”

de Simona ANGHEL Duminică, 23 Iulie 2023 935
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, dovedește cu fotografii postate pe rețelele de socializare că „îmi iau Munca foarte în serios și am venit la Muncă și astăzi (sâmbătă, 22 iulie - n.r.) pentru că avem multe urgențe: reforma pensiilor și cea a salarizării, dar și modificarea legislației în domeniul asistenței sociale, astfel încât să nu mai avem situații regretabile precum cea recentă”.
De altfel, a declarat sâmbătă că în noua lege a salarizării, la care se lucrează la minister, se doreşte ca sporurile să fie de maximum 20%, astfel încât să nu mai fie categorii de beneficiari care primesc venituri mai mari decât preşedintele României.
Ea a mai spus că reforma pensiilor a fost stabilită ca prioritară în negocierile cu Comisia Europeană, astfel că se va veni în perioada următoare cu legea pensiilor speciale şi cu legea pensiilor bazate pe contributivitate. „Avem deja pregătit proiectul de lege, cu trei variante de anexe în cazul profesorilor, dar şi pe întreaga lege, Banca Mondială lucrează deja la un impact bugetar pe aceste variante, iar la final variantele vor fi prezentate coaliţiei pentru a se lua o decizie şi bineînţeles Comisiei Europene, a spus ministrul Muncii într-o intervenţie la Antena 3, informează News.ro.
Simona Bucura Oprescu a precizat că dacă anvelopa salarială, în 2016, când au început evaluarea pentru anul 2017 de când avem legea salarizării era de 65 de miliare acum s-a ajuns l a 120 sau 130 de miliarde. „Asta ne arată pe de o parte că anvelopa a crescut şi trebuie foarte bine analizat impactul bugetar, dar în acelaşi timp constatăm cu toţii că există inechităţi, discrepanţe în ceea ce priveşte legea salarizării unitare”, a arătat ea.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei