Opinie Generația Whats’App se face de… maro? Hai că-i glumă…

de Simona ANGHEL Miercuri, 06 Iulie 2016 371
Când toată lumea se minuna că nu a fost eliminat niciun absolvent constănțean pentru fraudă la una dintre cele mai grele probe ale Bacalaureatului 2016, uite că au dat cu oiștea-n gard și s-au apucat să inițieze o rușinoasă petiție online. 

"Această petiție a fost creată pentru a se lua în considerare și romanul ‘«Moromeții» la subiectul 3 la bac, deoarece acțiunea romanului este interbelică, chiar dacă romanul a apărut în perioada postbelică, mulți dintre noi ne-am gândit că este corect să scriem «Moromeții» doar din această cauză... și nu e chestia că nu am învățat cei care am scris romanul «Moromeții», ci probabil din cauza emoțiilor și altor chestii care ne-au pus piedică. Dacă insultați în această petiție, nu arată decât «buna creștere» pe care voi o aveți! Susținem «Moromeții» pentru subiectul 3 la bac!!!!!". 

La închiderea ediției, erau peste 5.000 de semnatari și nu vreți să știți ce comentarii… 

Dincolo de penibilul de care s-au umplut cei care pot spera într-o asemenea "minune", mă întreb până unde poate duce tupeul acestei generații, care cu o noapte înainte de prima probă scrisă nu a făcut altceva decât să "joace" la bursa zvonurilor ce subiecte ar putea pica pe una dintre cele mai de top platforme… Whats App. După cum se lăudau chiar ei!!! 

Dacă după Evaluarea Națională din 2012, ministrul Educației de atunci, Liviu Pop, nu ar fi dat curs acelei petiții online, tot pentru un subiect de la limba română, despre faimoasa predicativă devenită subiectivă și invers, nu s-ar fi ajuns la obrăznicia de astăzi, în care să se răstălmăcească operele literare și tot ceea ce a fost corect până acum să se transforme într-o mare eroare. Sau oroare? Până unde vom ajunge? 

Paradoxurile se țin lanț în educația românească, tocmai pentru că lipsește disciplina de la centru, iar ambiguitatea continuă să facă… legea, din simplul motiv - frica asumării. 

Taguri

Comentează știrea

FRICA, SERVILISM
7 iulie 2016
INCOMPETENTA

Daca ocuparea posturilor de conducere s-ar fi facut pe criterii de profesionalism, rezultate remarcabile la catedra, atunci si pretentiile pentru subalterni ar fi fost pe masura. Dar cand in multe scoli, licee, universitati, PCR-ul ( a se citi Pile, Cunostinte, Relatii = PSD) posturile sunt ocupate politic, clientelar, de oameni fara rezultate in spate, (vezi Stan la Sc. 28), cum sa aprecieze acestia calitatea? Cum sa nu incurajeze tupeul, furtul si "prosteala pe fata" a celor buni, muncitori, cinstiti, destepti?

MODELE
8 iulie 2016
PE ALESE

Au avut si au destule modele de "succes".De la PONTA, OPREA,VANGHELIE,BECALI,COPOS, lista e prea lunga sa-i mai scriu pe toti. Chiar si unii de langa ei, profesori sau colegi,oameni de afaceri, care fura pe fata si nu patesc nimic ii inspira. S-a pus lumea cu susul in jos, s-au rasturnat toate grilele serioase de valori! Asta a facut PSD din Romania! Trebuie sa ne alaturam celor care vor O ALTFEL DE ROMANIE! DEMASCATI CORUPIA, FURTUL, INCOMPETENTA, NEPOTISME4LE!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei