În premieră, Liceul Teoretic „Ovidius” organizează Concursul internațional NABOJ

de Simona ANGHEL Vineri, 23 Februarie 2024 1789
Pe 19 aprilie, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța va găzdui, în premieră, Concursul internațional de matematică Náboj, organizat de prof. Bogdan Mihai.
Înregistrarea echipelor începe pe 18 martie 2024, participarea la concurs fiind gratuită.
Concursul durează 120 minute, timp în care echipele trebuie să rezolve cât mai multe dintre probleme primite. La începutul concursului fiecare echipă primește șase probleme. În momentul în care o echipă a rezolvat corect o problemă va primi alta. În general, soluțiile problemelor au rezultatul numeric. Câștigă echipa care rezolvă corect cele mai multe probleme în intervalul de timp acordat. Problemele sunt accesibile atât elevilor neexperimentați care sunt la început de drum în participarea la concursuri, cât și celor care deja au obținut rezultate la olimpiade și concursuri. Problemele sunt ordonate în funcție de dificultatea acestora. Exercițiile concursului Náboj diferă de cele rezolvate la clasă care, în general, necesită aplicarea unei anumite formule. Rezolvarea problemelor din concursul Náboj apelează la inventivitate și ingeniozitate. Reușita în concurs nu depinde doar de abilitățile matematice ale fiecărui membru din echipă, ci și de eficienta cooperare între aceștia. În afară de dezvoltarea imaginației și a raționamentului logic, scopul concursului este de a atrage cât mai mulți elevi care vor să descopere frumusețea nesfârșită ascunsă în matematică.
Pot participa echipe de cinci elevi din următoarele țări: România, Republica Cehă, Republica Slovacă, Germania, Austria, Elveția, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Estonia, Iranul. Echipele concurează în două categorii, juniori și seniori. Elevii care participă la categoria Juniori trebuie să fie elevi de gimnaziu. Categoria Seniori este deschisă oricărei echipe formate din elevi de liceu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei