"Învățământul românesc nu este de vânzare"

de Cuget Liber Marţi, 20 August 2013 137
Ministerul Educației Naționale va derula în perioada 1 - 27 septembrie o campanie de informare prin intermediul difuzării unor spoturi audio la posturile de radio, publicării de materiale în presa scrisă, dar și online, în cadrul unui proiect ce are ca obiectiv diagnoza fenomenului de corupție la nivelul învățământului preuniversitar, informarea și formarea decidenților în domeniul anticorupției și dezvoltarea unei strategii anticorupție în educație.
"Este necesară achiziționarea de servicii de publicitate sub forma difuzării unui spot la radio fiecare cu durata de maximum 30 de secunde pe principalele canale de radio românești, publicarea unui material de presă scrisă și realizarea unei campanii online. Scopul expunerii acestor materiale este de a promova la nivel național strategia anticorupție în educație și instrumentele de sesizare a faptelor de corupție în educație (utilizarea portalului online, a liniei telverde anticorupție)", susține MEN. 
Prin această campanie vor fi popularizate drepturile cetățenilor în relațiile cu funcționarii MEN, instrumentele pe care le au la dispoziție pentru a sesiza faptele de corupție, precum și prevederile legale referitoare la pedepsirea corupției. 
Potrivit site-ului MEN, în cadrul proiectului a fost realizat și un spot video a cărui idee centrală este că "învățământul românesc nu este de vânzare". 
"Proiectul «Prevenirea corupției în educație prin informare, formare și responsabilizare» se va încheia în data de 27 septembrie", a declarat, luni, pentru AGERPRES, managerul de proiect Gabriel Ispas. 

Taguri

Comentează știrea

Nec
20 august 2013
Invatamantul nevandabil

Bine, bine, dar de ce nu se umbla la cauze ? Exista legi, cacea a educatiei, a acordarii a 6% din PIB acestui minister, a majorarii salariale a cadrelor didactice, insa nimic nu se respecta intr-o tara in care diplomele curg pe banda rulanta, fara a mai fi nevoie de dascalime. Coruptia trebuie cautata la nivel inalt, al celor care nu vor sa priceapa ca cei de la catedra au dreptul la o existenta decenta, nu la o umilire perpetua, din cauza unei remuneratii jenante, sub orice limite. Spuza pe turta lor si-au tras-o deja alti bugetrai, mai egali decat cadrele didactice: magistrati, functionarii superiori, cei din cadrul ministerelor de intene si al apararii etc. Grila de salarizare este o rusine publica, iar liderii sindicatelor din invatamant hiberneaza, fara a mai fi mediatizati. Cum sa obtii performante cu cei care se multumesc cu sume lunare de circa 800-1.000 de lei? Ceva-ceva trebuie schimbat ! Masura de organizare a unei informari nationale pentru semnalarea cazurilor de coruptie din educatie nu este decat o masura de fatada, cu iz electoral. Putreziciunea din sistemul educational vine, ca pretutindeni, din saracia excesiva si din neglijarea unor masuri firesti, precum anihilarea modelelor negative, antieducative si anticulturale, atat de mediatizate, din nepromovarea competentei, prin desfiintarea examenelor de admitere, la diferite niveluri etc.

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei