Liceenii de la "Virgil Madgearu", premiaţi la Târgul Național al firmelor de exercițiu

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 15 Decembrie 2023 910
Luna aceasta, firma de exercițiu înființată la Liceul Economic „Virgil Madgearu” Constanța, de clasa a XII-a E, sub coordonarea prof. ec. Viorica Bucur, a participat la Târgul Național al firmelor de exercițiu „Rivulus Dominarum Tineret”, organizat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare.
Evenimentul este prevăzut în Calendarul Activităților Educative Naționale și Internaționale fără finanțare din partea Ministerului Educației pe anul 2023, iar rolul târgului este, în principal, recunoașterea activității desfășurate de elevi, în cadrul orelor de firmă de exercițiu, dar și stimularea creativității tinerilor prin încurajarea inițiativei antreprenoriale.
Obiectivele evenimentului sunt centrate pe: responsabilizarea elevilor și motivarea pentru obținerea rezultatelor; formarea de priceperi și deprinderi necesare desfășurării activităților specifice mediului de afaceri; dezvoltarea abilităților de negociere în afaceri și comunicării de business; implicarea agenților economici interesați în formarea competențelor necesare mediului de afaceri, cu scopul reducerii perioadei de integrare a tinerilor specialiști pe piața muncii. Potrivit directorului liceului constănţean, prof. Adela Cristina Filip, la eveniment au participat fizic, 36 de firme de exercițiu din județele: Alba, Cluj, Constanța, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și municipiul București.
Județul Constanța a fost reprezentat de elevii Liceului Economic „Virgil Madgearu” Constanța, care au fost premiați la şase din cele 12 competiții organizate în cadrul târgului: premiul III - Cel mai bun catalog creativ,
premiul III - Cea mai bună prezentare a firmei. De asemenea, adolescenţii au primit menţiuni pentru cele mai multe tranzacții, cea mai bună firmă de exercițiu, cea mai profesională imagine a firmei, cel mai bun catalog profesional.
Menţionăm că unitatea de învăţământ de la malul mării a participat în ultimii 15 ani, în mod constant, la evenimente dedicate firmelor de exercițiu. Încă din anul 2008, liceul s-a făcut cunoscut în comunitatea națională a firmelor de exercițiu, atât prin rezultatele obținute la târgurile firmelor de exercițiu, cât și prin obținerea certificatului „Marca de calitate”, la evaluarea realizată de Ministerul Educației după standarde internaționale privind certificarea calității activității desfășurate în firma de exercițiu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei