Luni se fac publice rezultatele la Bacalaureatul 2023

de Simona ANGHEL Duminică, 02 Iulie 2023 753
Conform calendarului Bacalaureat 2023, absolvenții claselor a XII-a, dar și candidații din promoțiile anterioare vor afla primele rezultate luni, 3 iulie. Notele se vor afișa în centrele de examen și pe pe bacalaureat.edu.ro până la ora 12:00.
Pentru a promova examenul candidații trebuie să obțină minim nota 5 la fiecare probă scrisă, dar media trebuie să fie minim 6. În funcție de notele obținute la BAC 2023, elevii vor primi calificativul „admis” sau „respins”.
Pentru a le fi protejată identitatea, Ministerul Educației nu va mai afișa numele și prenumele candidaților, ci coduri de identificare. Fiecare elev a primit, la intrarea în prima probă scrisă, câte un cod de identificare și acesta va putea fi folosit pentru verificarea rezultatelor la BAC 2023.
Rezultatele sunt afișate pentru fiecare materie în parte, iar la final apare media obținută de candidat cu una dintre următoarele mențiuni: „ reușit”/ „respins”/ „neprezentat”/ „eliminat din examen”, în funcție de situație.
Candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații atât fizic, cât și online. Contestarea notelor se poate realiza în aceeași zi, 3 iulie, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Afișarea rezultatelor în urma contestațiilor se va realiza pe 7 iulie, la centrele unde s-a susținut examenul, dar și online.
Contestația se realizează după ce candidatul semnează, completează și depune online sau la centrul unde au susținut examenul de Bacalaureat, o cerere-tip, prin care își asumă că nota finală a examenului de Bacalaureat se poate modifica fie prin creștere, fie prin descreștere. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei