Mircist admis la Harvard. Darius Gabriel Mardaru, palmares bogat la olimpiade

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 21 Aprilie 2021 389
În urma unui parcurs școlar de excepţie, elevul Darius Gabriel Mardaru, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, a fost admis la Universitatea Harvard, cea mai veche și mai prestigioasă din Statele Unite.

Încă din clasa a IX-a, ascensiunea lui Darius a fost constantă, el câștigând în fiecare an premii și medalii strălucite la competiţii naţionale și internaţionale. El s-a calificat de două ori în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, a câştigat premiul întâi și medalie de aur la Olimpiada Naţională de Chimie în 2018, medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) 2017 din Olanda şi medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (IESO) 2019, Coreea de Sud.

Darius a aplicat şi a fost acceptat la Universităţile Columbia și Harvard cu bursă integrală la ambele. La Columbia i s-a oferit și titlul de tânăr cercetător, un program de cercetare în știinţe pentru cei mai promiţători studenţi care au arătat determinare, pasiune și sete de cunoaștere. Programul este dedicat exclusiv studenţilor pe care Universitatea Columbia îi consideră ca fiind de excelenţă.

La Universitatea Columbia au fost 60.000 de aplicanţi, iar, la Harvard, din 57.000 de aplicanţi au fost acceptaţi 1.900. Darius a decis să aleagă Universitatea Harvard, care, pentru el, reprezintă tot ce și-ar fi putut dori vreodată: elita mondială. El dorește să se specializeze în știinţele pământului și știinţe planetare asociate cu chimie, dar și neuroștiinţele, biochimia și biologia moleculară îi surâd. Personalitate plurivalentă, nu exclude nici specializări interdisciplinare, cum ar fi geobiologia, geochimia sau paleobiologia.

Între timp, pe urmele lui Darius, pepiniera de olimpici de la Colegiul „Mircea cel Bătrân” Constanţa nu contenește să dea roade chiar și în aceste vremuri dificile. Astfel, la Olimpiada Naţională de Chimie desfășurată online și organizată de Universitatea București, mirciştii au realizat performanţe remarcabile. Monica Mitache, din clasa a XI-a, a câştigat medalia de argint şi s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională, iar Andrei Atodiresei, din clasa a IX-a, şi Mihai Banioti, din clasa a X-a, au câştigat câte o medalie de bronz.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei