Premii în bani pentru elevii olimpici naționali la limba turcă

de Simona ANGHEL Duminică, 09 Aprilie 2023 232
În perioada 23-26 martie 2023, la Constanța, s-a desfășurat Olimpiada de Religie cult musulman în limbă turcă - etapă națională, ajunsă la cea de a 5 a ediție. Proba scrisă a avut loc la Colegiul Național “Kemal Ataturk” din Medgidia. La competiție au participat 39 de elevi din clasele VII-XII, 24 dintre aceștia au obținut premii și mențiuni.
Uniunea Democrată Turcă din România s-a alăturat în acest an Ministerului Educaţiei şi a oferit premii în bani, elevilor clasaţi pe primele patru locuri la Olimpiada Naţională de Limba Turcă. Premiile au fost înmânate câştigătorilor de preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, în cadrul unei festivităţi care a avut loc vineri, 7 aprilie 2023, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ  Constanța. La festivitatea de premiere au luat parte: Dincer Geafer, subsecretar de stat-DRI, Şenol Ali, subprefect al judeţului Constanţa, prof. Sorin Mihai, inspector şcolar general, prof. Loredana Manolache, inspector şcolar general adj. şi prof. Icbal Anefi, inspector şcolar. Ministerul Educaţiei a fost reprezentat la eveniment de prof. Livia Neculai, inspector de specialitate. Proiectul a fost coordonat din partea UDTR de prof. Vildan Bormambet, președinte al Comisiei de învățământ.
Taguri

Comentează știrea

Felicitari!
9 aprilie 2023
Merit si Recompensa

Valoarea e de apreciat mereu. Ca stat organizator in mod normal acorzi o diploma (medalie) pt. performanta si o recompensa pecuniara (e pe merit si asta si macar decenta). Chiar si pe regimul trecut, cum a fost ala, nu era totul gandit nociv. Avei poate si atunci pe alocare citiva lei si daca era ceva mai multi anisori un loc de munca pt. suport material (doar sa iei bani de acolo ca asa era sistemul si tu vedei de specializarea ta), poate un grad (depinde de domeniu, etc). Ceva, se mai pastreaza si acuma din partea luminata dar si un sistem intreg de pile-relatii-cumetrii pe sablon public (ca e pe arbore si noi eram si inainte, stim mersul si tot ala il imprimam si acuma, etc ... aici in timp se mai dilueaza, etc). Pe siguranta nationala si azi si regimul trecum e un concept numit "bogatia culturala" derivat din invatamant si pregatire. Pe sistem democratic, cunoasterea e mereu la loc de cinste inclusiv si pe recompensa buna prin munca corecta. Bravo si elevilor si sponsorilor !

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei