Preșcolarii de la "Perluțele Mării" au serbat pe scena Teatrului "Elpis"

de Cuget Liber Luni, 20 Iunie 2011 1072
Săptămâna premergătoare vacanței mari este totdeauna o perioadă dedicată emoționantelor serbări. Fie că vorbim de o despărțire temporară pe perioada vacanței, fie că vorbim de trecerea într-un nou ciclu, serbările constituie motive de maxime emoții de ambele părți: pe de o parte ale părinților și copiilor implicați și pe de altă parte ale cadrelor didactice care nu mai pridideau cu repetițiile pentru ca totul să meargă strună.
Despre astfel de momente de maximă încărcătură emoțională ne-a vorbit Georgeta Zaifu, directorul Grădiniței cu Orar Prelungit "Perluțele mării": "Grupa mijlocie «Delfinașii cei isteți», îndrumată de educatoarele Elena Raftu și Nicoleta Arfir, a demonstrat, pe scena Teatrului de păpuși Elpis din Constanța, că micuții preșcolari pot fi actori adevărați, că frecventarea grădiniței poate duce la creșterea și diversificarea relațiilor între cele două medii educaționale distincte, familia și grădinița. La fel de frumos s-au prezentat «Albatroșii» de la grupa mică, educatoare Mihaela Buzarna și Elena Tudorașcu, grupa mică «Pescărușii veseli», educatoare Eugenia Sârbu și Alina Mitu, ale căror numere artistice au impresionat întreaga audiență. De asemenea, «Peștișorii cântăreți» au rostit versuri și cântece dedicate copilăriei și orașului Con-stanța, învățate de la educatoa-rele grupei, Ale-xandrina Bo-dolan și Geor-geta Enache, două maestre ale cântecului dobrogean.
Grupele pre-gătitoare și-au luat un emoțio-nant «Adio, gră-diniță!», în cadru solemn. Copiii de la grupa «Micii marinari», educatoare Madelaine Băluțescu și Iolanda Iosif, au purtat robe aca-demice și au primit diplome de merit, după care au petrecut la Balul de absolvire, alături de părinți. Nu s-a lăsat mai prejos nici grupa «Steluțele mării», educatoare Florina Diaconu și Coca-Delia Lupușoru, a cărei serbare deosebită s-a desfășurat tot pe scena Teatrului Elpis.
Grădinița structură GOP «Vaporașul Magic» a ales, ca scenă de spectacol, locația Tomis Mall și ajutorul Clubului "Amicii", condus de animatorul de loisir Gabi Soare. Alte grupe de copii au preferat să se bucure în alte locații de compania rățuștelor vesele împreună cu părinții și educatoarele lor Sonia Ene și Azura Drăgan.
Este demnă de menționat preocuparea educatoarelor și a profesorilor de activități opționale, Camelia Gârțu și Mariana Paris pentru organizarea unor programe de calitate, precum și sprijinul părinților acordat la susținerea manifestărilor.
Mulțumim și pe această cale părinților, bunicilor și bonelor, pentru colaborare, pentru faptul că acordă foarte mare importanță grădiniței - cunoștințelor, emoțiilor, compor-tamentelor, pe care le achiziționează și le structurează copilul într-un mod personal în această instituție, la vârsta «copilăriei de aur», valori ce vor fi ale viitorului adult". 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei