”Seaside Stories”, cel mai nou spectacol al Teatrului de Stat, se joacă cu casa închisă în weekend

de Simona ANGHEL Miercuri, 30 Noiembrie 2022 233
Trupa Teatrului de Stat Constanța s-a întors dintr-un turneu în două orașe ale Transilvaniei – Miercurea-Ciuc și Cluj-Napoca – și așteaptă publicul constănțean la reprezentațiile din zilele următoare, la Sala Studio din Strada Ion Lahovari nr. 2A.
În datele de 1, 2 și 3 decembrie, de la ora 19:00, este programat cel mai nou spectacol al TSC, „SEASIDE STORIES”, în regia reputatului Radu Afrim, care este și autorul scenariului, un colaj de texte despre mare, scrise de șase autori români contemporani: Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, la care se adaugă un poem de Nina Cassian. Scenografia este concepută de tânărul Theodor Cristian Niculae. Distribuția, în ordinea intrării în scenă, este următoarea: Liliana Ghiță, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Anaïs Agi-Ali (elevă), Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manțu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Alex Burcă (elev).
Din echipa de creație a spectacolului mai fac parte: asistent de regie Mara Oprea, lighting designer Cristian Niculescu, asistent de scenografie Paula Rusu. Andrei Dermengiu și Marian Adochiței au realizat filmările alături de Radu Afrim, iar primul, Andrei Dermengiu, a făcut și montajul video.
Alexandru Bibere – operator lumini, Alexandru Popa și Eduard Lupu – operatori sunet, Andrei Dermengiu – regizor tehnic.
Cele trei reprezentații sunt sold out, la fel ca cele două din luna octombrie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei