Tur de forță, în acest weekend, pentru Colegiul "Mircea cel Bătrân", care găzduiește trei olimpiade

de Simona ANGHEL Sâmbătă, 19 Martie 2022 733
În acest weekend, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a programat o nouă serie de olimpiade naționale, aflate în etapa județeană. Sâmbătă, 19 martie, începând cu ora 10.00, va avea loc etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română – clasele V-XII, în următoarele centre de concurs: Școala Gimnazială Nr. 7 „Remus Opreanu” din Constanța (clasele a V-a și a VIII-a), Școala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța (clasele a VI-a și a VII-a) și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța (clasele IX-XII).

Accesul elevilor este permis, pe baza carnetului de elev, în intervalul orar 9:00-9:30, timpul de lucru fiind de trei ore.
La etapa județeană, calificarea la etapa superioară a competiției este condiționată de obținerea a minimum 85 de puncte. La etapa națională a olimpiadei, participă câte un elev/an de studiu/secțiune din fiecare județ, primul în ierarhia clasei la care a concurat, cu respectarea punctajului minim.
La etapa județeană a olimpiadei, la fiecare clasă, se acordă câte trei premii (de regulă, un premiu I, un premiu II şi un premiu III) şi un număr de menţiuni reprezentând cel mult 15% din numărul participanţilor (rotunjit la numărul întreg imediat superior, în cazul unui număr fracționar).
La toate etapele olimpiadei, candidaţii pot contesta numai punctajul obţinut la proba scrisă. La nicio etapă a olimpiadei nu se admite depunerea contestaţiei de către o altă persoană (părinte, profesor însoțitor, coleg etc.), în absența elevului în cauză.
Etapa națională a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română se va desfășura, în perioada 18 – 22 aprilie, la Târgoviște (clasele V-VIII), respectiv în perioada 26 – 30 aprilie, la Slobozia (clasele IX-XII).
Tot sâmbătă, 19 martie, la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța se va desfășura etapa județeană a Olimpiadei de Biologie, ediția 2022, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
La această competiție participă un număr de 145 de elevi din municipiu și județ. Proba începe la ora 11.00 și are o durată de trei ore.
Subiectele sunt de tip grilă: 30 complement simplu, 30 complement grupat, 5 probleme/cauză – efect, iar corectarea se face în prezența elevului și a doi martori prin utilizarea unui șablon ce va fi suprapus pe fișa de răspuns completată de elev.
La etapa națională se va desfășura și o probă practică. Eventualele contestații se pot depune luni, 21.03.2022, în intervalul orar 10.00-12.00, la secretariatul Liceului Teoretic Ovidius Constanța.
Etapa naţională se va desfășura în perioada 26-30 aprilie 2022, în municipiul Cluj-Napoca.
Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” va găzdui sâmbătă, 19 martie, de la ora 10.00, două olimpiade ajunse în etapa județeană: Olimpiada națională de fizică și Olimpiada de Geografie.
Același prestigios colegiu va găzdui duminică, 20 martie, etapa județeană a olimpiadei de chimie, care se va desfășura începând cu ora 9.30 și la care participă elevii calificați la etapa locală din 12 martie. Accesul elevilor în centrul de concurs se va face în intervalul 8.00 - 8.30.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei