Dacă nu ați gustat și nici nu v-ați gândit, până acum, să preparați o asemenea delicatesă, vă prezentăm noi o rețetă de omletă cu dovlecei, recomandată de Good Food:
- Publicitate -
Ingrediente: 4 dovlecei mai mici, 8 ouă, 2 linguri ulei de măsline, 2 căței de usturoi, sare, piper, nucșoară. Mod de preparare: Curățați usturoiul, tăiați-l în feliuțe și căliți-le în uleiul încins. Când usturoiul începe să se îngălbenească, scoateți-l din ulei și puneți la prăjit dovleceii tăiați în felii, pe lungime. Prăjiți dovleceii pe o parte, întoarceți-i și condimentați-i cu sare, piper și nucșoară rasă. Când dovleceii s-au prăjit și pe a doua parte, turnați deasupra ouăle bătute. Acoperiți tigaia cu un capac și reduceți focul. Serviți omleta caldă. Puteți folosi pentru aromare și ierburi condimentare – mărar, tarhon, pătrunjel, în funcție de preferințe.