Pentru că e sezonul lor, al cireșelor, desprecafea.info ne propune o rețetă inedită de cafea răcoritoare care să includă aceste fructe minunate. Gustul este desăvârșit, iar aspectul - pe măsură!
- Publicitate -
Descoperă mai jos o rețetă decadentă de cafea cu brandy de cireșe, decorată cu frișcă și cireșe proaspete.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
100 ml de apă
2 lingurițe de cafea
100 g de smântână
50 g de zahăr
20 ml de brandy de cireșe
4 cubulețe de gheață
20 g de ciocolată rasă
cireșe
Mod de preparare:
Pune apa la fiert și, când este călduță, adaugă cafeaua. Amestecă bine cu o linguriță și lasă cafeaua să fiarbă în ibric până când aproape dă în clocot. Apoi lasă cafeaua la răcit.
Într-un bol, bate smântâna cu zahărul până când conținutul devine cremos, iar zahărul s-a topit. Astfel vei obține frișca.
Într-un pahar de vin, pune până la jumătate cafea, peste care adaugă brandy de cireșe și cubulețele de gheață.
Umple paharul cu frișcă, decorează cu ciocolată rasă și cu două cireșe.