A venit vara, iar printre vedete se numără cireșele. Sunt delicioase, colo-rate, pline de vitamine, și tocmai bune de pus într-o tartă pufoasă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, respectiv:
- Publicitate -
400 g cireșe
140 g zahăr
200 g făină
180 g unt
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
5 g praf de copt
1 praf sare
Modul de preparare este simplu. Pentru început, speli cireșele și le cureți de codițe și sâmburi. Într-un bol adânc mixezi untul moale cu zahărul până devine cremos. Adaugi ouăle, unul câte unul, și mixezi bine după fiecare. La final, adaugi făina cernută, sarea, zahărul vanilat și praful de copt.
Amesteci toate ingredientele, iar alu-atul obținut îl torni într-o tavă tapetată. Deasupra pui cireșe și coci tarta 30-35 de minute, la 180 °C.