Ce înseamnă alăptare incorectă

de Cuget Liber Sâmbătă, 10 Mai 2014 111
Despre importanța alăptării, atât pentru dezvoltarea copilului, cât și pentru sănătatea mamei, s-a scris și cu alte ocazii. Astăzi, ne vom referi la ceea ce înseamnă, cu adevărat, o alăptare incorectă. Potrivit Despre.copii.ro, alimentarea incorectă sau, mai bine zis, ineficientă, reprezintă starea în care mama, sugarul sau copilul mic manifestă nemulțumire sau prezintă riscul de a manifesta insatisfacție sau dificultate privind procesul alimentației la sân.

Cum se recunoaște alăptarea deficitară
Este suficient ca mama să fie atentă la semnele de mai jos, pentru a-și da seama că nu-și alăptează așa cum ar trebui bebelușul
: incapabilitatea copilului de a se atașa corect la sân; nu sunt semne observabile ale reflexului de ejecție a laptelui; lipsa suptului susținut la sân; golirea insuficientă a fiecărui sân la fiecare masă; copilul plânge repede după alăptat fără să poate fi liniștit prin alte metode sau micuțul 
la sân și refuză sânul.

Cum se alăptează corect
La polul opus, alăptarea eficientă și corectă este starea în care tandemul mamă - copil manifestă pricepere și mulțumire în procesul alimentației la sân. O alăptare eficientă va asigura creșterea corectă a bebelușului și o va feri pe mamă de neplăcerile cauzate de un alăptat incorect. Alăptatul este un gest natural și, de regulă, dacă se realizează imediat după naștere, decurge fără prea multe probleme. În schimb, poate deveni un adevărat chin dacă întâlnirea dintre mamă și copil decurge după mai multe ore de la naștere, când bebelușul a fost deja hrănit cu biberonul.

Iată care sunt semnele majore ale unui alăptat eficient: Mama este capabilă să așeze copilul la sân așa încât atașarea la sân să fie corectă. Copilul suge și înghite într-un ritm regulat și susținut (10 până la 20 cicluri de supt în cursul unui alăptat). Copilul este mulțumit după alimentație, curba de creștere a copilului este corespunzătoare vârstei, iar comunicarea mamă – copil este mulțumitoare. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei