Cel mai mare atac cibernetic asupra României viza resursele din Marea Neagră

de Cuget Liber Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 209
SRI continuă să ia măsuri active pentru localizarea  și identificarea agresorului cibernetic implicat în atacul "Octombrie Roșu" mediatizat de către firma Kaspersky, pentru că activitatea acestuia aduce atingere securității naționale a României, transite realitatea.net.
"Octombrie Roșu" a fost cel mai puternic atac cibernetic la adresa României în ultimii 20 de ani, SRI identificând entități cibernetice ostile care urmăresc culegerea de informații confidențiale inclusiv despre resursele naturale românești, afirmă purtătorul de cuvânt al Serviciului, Sorin Sava.
 Acesta a menționat, pentru Realitatea TV, că SRI a identificat activități derulate de entități cibernetice ostile care urmăresc obținerea accesului la rețele informatice de interes național, culegerea de informații confidențiale, informații de politică externă a României, resursele naturale, politica în Zona Mării Negre, politica în domeniul economic.
"Considerăm că acesta a fost cel mai puternic atact cibernetic la adresa României în ultimii 20 de ani. Estimăm că amenințarea cibernetică reprezintă una dintre cele mai mari și mai dinamice amenințări la adresa securității naționale a României", a spus Sava, citat de realitatea.net.
 
Citește mai multhttp://www.realitatea.net/sri-cel-mai-mare-atac-cibernetic-asupra-romaniei-erau-vizate-resursele-naturale_1094344.html
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei