"Cifrul" clătitelor perfecte

de Cuget Liber Vineri, 05 Iulie 2013 125
Fără doar și poate, cheia succesului într-un asemenea demers culinar îl constituie ingredientele de bună calitate. Dacă vă doriți clătite perfecte, folosiți musai ouă de casă, întrucât colorează mai frumos, sunt mai hrănitoare, iar clătitele ies mai pufoase datorită albușului mai consistent l Dacă vreți clătite ceva mai dietetice, puteți folosi lapte semidegresat, însă în niciun caz complet degresat, căci veți pierde tocmai consistența pufoasă a clătitelor l Nu folosiți ulei de măsline, întrucât împrumută clătitelor din gust, la temperaturi ridicate. Iar dacă vreți umplutură dulce, veți strica tot l Utilizați făină albă, fără agenți de îngroșare încorporați și ulei vegetal. Clătitele clasice nu trebuie să crească. Se schimbă situația dacă vreți clătite americane l Nu faceți greșala să puneți întâi ouăle și laptele, iar peste ele să presărați făina în ploaie. Puneți întâi făina, faceți în mijloc o adâncitură și acolo turnați ouăle, făina și uleiul. Amestecați-le dinspre centru înspre mijlocul castronului, încet, apoi adăugați laptele, până se omogenizează. Lăsați-le să se odihnească. Oferiți 30 de minute amidonului din făină să se umfle și nu folosiți mult ulei la prăjit. O tigaie bună nu are nevoie de ulei să băltească pentru niște clătite reușite. Încingeți bine tigaia și apoi, cu ajutorul unui prosop de hârtie îmbibat în ulei, ungeți ușor tigaia și atât l Nu puneți aluatul cât tigaia este deasupra focului, fiindcă se va coagula imediat și nu veți putea întinde uniform amestecul pentru clătită. Abia după ce ați aranjat amestecul, puneți din nou tigaia pe foc.
Truc! Ați luat clătita de pe foc și ați pus-o pe un platou. Nu vă repeziți să o umpleți! Este crocantă și se rupe imediat, lăsând la o parte faptul că vă va frige degetele. Faceți mai bine o serie de 10 clătite, țineți-le acoperite cu un capac și apoi apucați-vă să le umpleți cu ce doriți.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei