Cinci motive importante să faci mai mult sex

de Cuget Liber Miercuri, 16 Octombrie 2013 344
Dacă vreți să fiți mai mereu bine dispuși și să aveți un risc mai mic să faceți atacuri de cord, disfuncții sexuale, încercați să aveți o viață sexuală regulată. Pe lângă beneficiile amintite, aveți șanse să trăiți mai mult și să suferiți mai rar de infecții respiratorii.
Specialiștii citați de publicația britanică "Daily Mail" fac o trecere în revistă a numeroaselor studii care s-au efectuat în legătură cu diferitele boli pe care le influențează viața sexuală.
1. Scade riscul cancerului de prostată. Zeci de mii de europeni sunt afectați în fiecare an de cancerul de prostată. Studii făcute de cercetători de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie arată că "bărbații care au avut o viață sexuală regulată timp de 50 de ani sunt mai puțin expuși riscului de a avea cancer de prostată". Cercetătorii sugerează că în special bărbații mai în vârstă beneficiază cel mai mult de pe urma sexu-lui. "Putem afirma cu certitudine că sexul regulat protejează bărbații mai în vârstă de prostată", spune medicul Geoffrey Hacket.
2. Menține pofta de viață la femei. Estrogenul este cheia succesului pentru viața sexuală a unei femei. Studii făcute în SUA arată că, la menopauză, femeile care au făcut sex în fiecare săptămână au nivelul de estrogen de două ori mai mare decât cele care s-au abținut.
"Sexul regulat crește producerea estrogenului. Făcând mai mult sex, poate să scadă riscul de atrofiere vaginală, care poate apărea în timp", spune Peter Bowen Simkins, ginecolog la London Women’s Clinic.
3. Reduce riscul de a face un infarct. Ideea că bărbații sunt mai expuși riscului de a face un atac de inimă în timpul actului sexual este o concepție greșită, spun experții.
Peter Weisberg, director la British Heart Foundation, spune că nu există nicio dovadă că bărbații de 40-50 de ani care au făcut sex regulat prezintă risc mai mare să facă atacuri de inimă.
"Pentru inimă, sexul este o altă formă de exercițiu", spune dr. Graham Jackson. Este echivalent cu o plimbare de peste un kilometru sau urcarea și coborârea unor scări. Un studiu realizat de Universitatea Queens din Belfast arată că, dacă faci sex de trei ori pe săptămână, poți înjumătăți sau chiar elimina riscul producerii infarctului.
4. Aduce bună dispoziție datorită hormonilor eliberați. Studiile arată că sentimentul "de bine" care apare când faceți dragoste ține mai mult de "chimicale" decât de abilitățile sexuale.
"În timpul actului sexual și al orgasmului, se eliberează un cocktail de endorfine (responsabile de buna dispoziție) și hormoni", spune profesorul Nadir Farid, endocrinolog.
5. Întărește imunitatea. Sexul poate crește imunitatea, scăzând riscul de a face răceli și gripe. Dacă faci sex o dată sau de două ori pe săptămână, crește nivelul imunoglobulinei A, în salivă și mucoasa nazală, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor respiratorii.
(Sursa: www.doctorulzilei.ro) 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei