Cum a murit Iisus, o nouă ipoteză

de Cuget Liber Luni, 25 Iulie 2011 950
Nu există un certificat de deces care să ateste moarte lui Iisus Hristos și mulți oameni cred că El trăiește încă, spiritual. De-a lungul timpului, medicii au încercat să găsească cauzele fiziologice care au dus la moartea lui Iisus în urma cu 2.000 de ani.Un doctor american, Joseph Bergeron, susține că are o nouă ipoteză legată de moartea lui Iisus, bazată pe capacitatea de coagulare a sângelui, potrivit news.sciencemag.org. Unuii cercetători sunt însă sceptici.
Bergeron susține că un mecanism denumit "trauma indusă de coagularea sângelui" a jucat un rol important în decesul lui Iisus. În ultimul deceniu, medicii care lucrează la Secția Urgențe spun că există o combinație de factori care intervin în cazul a 25% din traumele pacienților și care cresc în mod dramatic riscul unei morți foarte rapide.
"Triada letală" include o scădere brucă a temperaturii corpului (hipotermia), scăderea abilității sângelui de a se coagula, care duce la sângerare necontrolată și aciditatea anormală a sângelui, care generează o reacție biochimică haotică.
"Chiar și cele mai bune centre unde se primesc cele mai serioase traume nu pot controla cascada letală a celor trei evenimente", a  conchis Joseph Bergeron
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei