Cum să economisești bani la cumpărături

de Cuget Liber Luni, 30 Septembrie 2013 108
Cum se face că ai venit la supermarket cu o listă clară de cumpărături și cu un buget bine stabilit, iar 60 de minute mai târziu pleci cu sacosele pline de cumpărături însă și cu o gaură mare in portofel? Asta pentru că supermarketurile sunt proiectate astfel încât cumpărătorii să cheltuiască cât de mult se poate. Iată cum ar trebuie să te com-porți când mergi la aceste magazine, să achiziționezi ce ai ne-voie cu adevărat și să pleci fără să arunci banii pe fereastră.
Intrări ademenitoare
Supermarketurile plasează flori frumos mirositoare sau o patiserie chiar lângă ușă. "Cu-lorile și mirosul plăcut ne dau o stare de bine", spune Phil Lem-pert, editor of Supermarket Guru.com. Amintește-ți atunci când privești acești trandafiri superbi sau simți mirosul îm-bietor al acelui croissant ape-tisant, că orice emoție simți este trecătoare și creată cu intenția de a-ți lua banii. Și dacă nu vii la supermarket pentru flori sau produse de patiserie nu le da atenție.
Căruț de cumpărături foarte mare
Parcă în ultima vreme cărucioarele de la supermarketuri sunt din ce în ce mai mari. Nu cădea în capcana de a le alege pe cele mai mari, decât dacă ai venit pregătit pentru a face foarte multe cumpărături. În cazul în care ești interesat de numai câteva produse alege un coșuleț. În caz contrar, lucrurile vor găsi un loc în căruțul tău.
Plasamente strategice
Cereale dulci scumpe sunt, adesea, poziționate la nivelul ochilor copiilor, în vreme ce trebuie să cauți mult până să le găsești pe cele ieftine. Produsele pe care supermarketurile vrea să le aducă în atenția ta sunt așezate astfel încât să-ți sară în ochi, indiferent ce cauți. Al-ternează magazinele. Vor avea produse diferite și plasament diferit astfel că vei fi încurajat să cauți ceea ce ai nevoie și nu să cumperi ceva la întâmplare din primele rânduri.
"Promoțiile" de la final rafturilor
Poți presupune că produsele de la nivelul ochilor, la finalul rafturilor, sunt "ocazii" însă este adevărat numai pe jumătate. Dacă nu există nici un semn, presupune că au același preț ca de obicei. Dacă există unul, asigură-te că vezi cu cât este redus - dacă doar indică re-ducere fără a specifica clar cât este aceasta, s-ar putea ca de fapt să te păcălești singur. (sursa:www.sfatulparintilor.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei