Cum să faci o bezea reușită

de Cuget Liber Joi, 11 Iulie 2013 437
Bezeaua, pe cât este de diafană, pe atât este de pretențioasă la preparat. Unele dintre noi nici nu încearcă, măcar, o rețetă dacă este condiționată de această pretențioasă componentă. Haideți să vedem: e chiar atât de greu să prepari o bezea?
Cum să bați albușurile spumă:
1. Asigură-te că telul și castronul sunt perfect curate și uscate, fără urmă de grăsime sau apă. Ca să fii sigură, freacă castronul cu o felie de lămâie, apoi șterge cu un șervet. 
Bate albușurile până se formează "creste" de spumă (când ridici telul, se formează o creastă de spumă foarte pufoasă).
2. Adaugă zahărul treptat, în cantități mici, ca să nu dezlo-cuiești mult volum de aer. Spuma va deveni lucioasă. Continuă să bați cu telul, până se formează creste de spumă. 
Odată ce albușurile sunt bătute spumă, oprește-te, pentru că altfel spuma devine rigidă și greu de încorporat.
Cum coci bezeaua…
Folosește un termometru de cuptor pentru a verifica temperatura; dacă cuptorul e prea fierbinte, bezeaua se arde și se poate crăpa. 
Pentru o bezea mai moale, redu timpul de coacere la 1 oră sau 1 oră și 15 min. 
Dacă pui în bezea mălai și zeamă de lămâie, bezeaua capătă o consistență de caramel.
Dacă răcești bezeaua în cuptor, e mai puțin probabil să se crape. Dacă totuși se crapă… nu-ți face griji. E la fel de delicioasă. Dacă arată rău, rupe-o bucăți și servește-o cu fructe și frișcă.
Pont: Folosește doar zahăr tos dacă vrei ca bezeaua să fie albă. Zahărul brun va da o tentă și o aromă puternică de caramel.
(sursa:www.avantaje.gastronomie.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei