Cum să folosești corect uleiul de măsline ca să slăbești

de Cuget Liber Miercuri, 30 Iulie 2014 133
Cercetările arată că înlocuirea grăsimilor de alte tipuri cu cele monosaturate (în special cu cele ce se regăsesc în uleiul de măsline), ajută oamenii să scape de kilogramele în plus fără alte restricții alimentare. De asemenea, potrivit Click sănătate, grăsimile sănătoase te ajută să descompui grăsimile nesănătoase care se stochează în jurul taliei și a coapselor. Acest ulei magic e o sursă bogată de vitamina E, A și alți antioxidanți.
Sfaturi
Păstrează la îndemână un vas opac cu ulei de măsline la temperatura camerei, să îl ai la îndemână de fiecare dată când crezi că s-ar alinia cu alimentele pe care le servești la masă. Uleiul de măsline la frigider devine solid, însă odată ce ajunge din nou la temperatura camerei își recăpăta culoarea și fluiditatea. Uleiul de măsline virgin și extravirgin sunt mult mai eficiente atunci când sunt folosite în feluri de mâncare ce nu necestita prăjire. Dacă totuși decizi să îl folosești la gătit, un indiciu că uleiul a expirat, deci nu-ți mai aduce nici un beneficiu, e că fumegă ușor în tigaie. De obicei, uleiul de măsline își pierde proprietățile atunci când e lăsat în lumina sau într-un dispozitiv fără dop. Pentru a te bucura de gustul și savoarea uleiului de măsline (implicit de managementul greutății), folosește-l pentru un plus de savoare în salate, paste, legume sotate. Îl poți integra și în dressing-uri, sosuri, marinate sau îl poți consumă pur și simplu cu pâine. Folosește ulei de măsline în loc de unt atunci când gătești cartofi sau legume. Sau îl poți utiliza chiar și îl loc de sos de pizza.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei