Cum să mănânci măslinele cu sâmburi la restaurant

de Cuget Liber Joi, 20 Noiembrie 2014 246
Nu știi cum să le mănânci și le lași în farfurie, deși îți fac cu ochiul? Nu mai face greșeala asta, recomandă Culinar.ro. Conform regulilor de bune maniere, există trei reguli simple pe care să le respecți, în funcție de situație.
1. Măslinele sunt, în principiu, finger foods. Adică, acele gustări servite ca aperitiv sau ca garnitură pe care le poți mânca direct cu degetele. Așa că servește-le cu încredere. Măslinele mici le poți băga direct în gură, iar pe cele mai mari le poți mânca din două mușcături. Sâmburii se înlătură cu degetele și se pun pe marginea farfuriei.
2. Dacă sunt încorporate într-un cocktail, cum este cazul celebrului Martini, se bea toată băutura, iar măslina este consumată prin înclinarea paharului. Dacă ai o scobitoare, poți să o servești oricând.
3. În situațiile în care măslinele sunt parte dintr-o rețetă, se consumă întocmai ca preparatul respectiv. Adică, dacă vorbim de o salată, se manananca cu furculița, și tot așa este îndepărtat și sâmburele. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei