Cum să scapi de insectele enervante din casă și grădină

de Cuget Liber Miercuri, 24 Iulie 2013 1806
Neplăcutele insecte care se aciuează pe lângă casa noastră pot fi o sursă considerabilă de stres. Degeaba îți aranjezi locuința visurilor tale, indiferent cât e ea de mare, mică, la bloc sau la curte, dacă armonia este deteriorată de furnicile de care nu mai scapi din bucătărie, moliile răzlețe care continuă să zboare liniștite prin jurul tău oricât ai întors casa cu susul în jos distrugând orice presupusă urmă de cuiburi sau gândacii de bucătărie care te fac să îți stea inima în loc de nervi când îi zărești și care te pun pe gânduri dacă ești cu adevărat o bună gospodină sau nu. Ei bine, de cele mai multe ori apariția neplăcutelor insecte domestice și decizia lor de a rămâne alături de noi mai mult decât ne dorim noi să le găzduim, nu are legătură cu cât de bine sau des facem curățenie, ci cu unele mici trucuri pe care e bine să le știm ca să le alungăm.
Cum vremea frumoasă a venit și de acum ne tot așteptăm să avem parte de micile târâtoare sau zburătoare din preajmă, iată sfaturi prețioase pentru a alunga furnicile, țânțarii, gândacii, moliile și ploșnițele.
Gândacii de bucătărie
Principala cauză a invaziei gândacilor și a diferitelor insecte în bucătărie este prezența alimen-telor. Așa că:
- Ține toate alimentele "sub capac"
- Nu lăsa vase nespălate în chiuvetă pentru că resturile de mâncare atrag gândacii.
- După ce ai gătit, șterge cu o lavetă masa și blaturile.
Fă o soluție din 100 ml apă și o lingură de acid boric. Umezește bucățele de pâine pe care le pui în diferite locuri din casă circulate de gândaci: mai ales în locurile de unde ies țevile din perete, în jurul crăpăturilor din pereți și în jurul ușilor de la intrare. Umezește bucățelele de pâine periodic pentru că după un timp se usucă. Gândacii dispar foarte repede, iar soluția nu are miros neplăcut.
Fă o soluție dintr-o linguriță de bicarbonat (este biodegradabil și nu e toxic) cu 4 linguri de ulei de măsline. Se umple o sticlă cu vaporizator cu o jumătate de litru de apă și se adaugă soluția cu bicarbonat. Se pulverizează de mai multe ori pe zi, până la dispariția insectelor.
(sursa:www.sfatulparintilor.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei