Cum să-ți faci ordine în viața profesională

de Cuget Liber Vineri, 17 Octombrie 2014 129
Se poate întâmpla și fără să-ți dai seama că jobul devine o amenințare la adresa sănătății psihice, iar problemele sunt atât de multe și diverse de nici nu știice să rezolvi mai ȋntâi. Iată câteva trucuri recomandate de Job și Cariere, care te vor ajuta să fii zâmbitor, mai eficient și mai apreciat de șefi:
1. Dacă șefului nu-i poți spune că nu ai chef de muncă, poți sări câteva activități casnice care-ți ocupă o grămadă de timp ca, de exemplu, cumpăratul de detergenți și mâncare. Comandă online (da, există servicii speciale care-ți vin cu toate cumpărăturile acasă) tot ce ai nevoie, vorbește cu o prietenă să-ți ducă mașina la spălat sau hainele la curățătorie și găsește pe cineva care să facă ordine ȋn casă. Vei vedea că, deodată, ai mai mult timp pentru tine și iubitul tău.
2. Ȋn ziua de astăzi avem aplicații pentru orice și parcă nici nu ne mai putem descurca fără ele. Caută online aplicații care te pot ajuta să-ți eficientizezi munca la birou. Ȋncearcă de exemplu aplicația perfectă pentru o mai bună organizare, Evernote. Cu ajutorul acestei aplicații vei putea nota orice activitate și vei fi super-productivă și fără să stai toată ziua la birou. Dar aceasta este doar una dintre aplicațiile-minune, merită să le identifici pe toate cele care te pot ajuta să-ți faci viața la birou mai ușoară.
3. Fă curățenie ȋn inbox și ȋn ȋntregul computer. Fără să sortezi e-mail-urile și fără să ai o ordine cât de cât bine pusă la punct ȋn ȋntregul computer, vei ajunge mai devreme sau mai târziu ȋn punctul ȋn care să te simți copleșită de "nebunia" din PC-ul tău. De asemenea, dezordinea te face mai ineficientă pentru că trebuie să pierzi o grămadă de timp căutând ce ai nevoie prin sute de foldere, de cele mai multe ori, fără să găsești nimic. Rezervă-ți o zi pentru a face curățenie ȋn inbox și apoi ȋn ȋntregul computer și, ca prin minune, vei fi mai eficientă ȋn munca ta.
4. Fă-ți un jurnal și o agendă de to do list-uri. Un jurnal profesional este foarte util oricui, dar multe dintre noi abia fac față programului de lucru supra-ȋncărcat, de unde să mai aibă timp și de un jurnal… Doar că nu mă refer la unul tradițional, ȋn care să scrii "literatură de birou", povestind cum ți-a mers ȋn ziua respectivă, ci la notarea activităților-cheie și a felului ȋn care ai rezolvat probleme urgente sau foarte dificile. Mai târziu, poate că vei avea nevoie de câteva sfaturi ȋnțelepte furnizate chiar de către tine.
5. Ȋn toată această alergătură dintr-o parte-n alta și cu atât de multe pe cap, uităm că ar trebui să ne și distrăm. Programează-ți la ȋnceputul de lună măcar o ședință de masaj, la sală, căci un corp sănătos și tonifiat poate face minuni la birou și nu numai!
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei