Cum să-ți pregătești mașina pentru primăvară. Sfaturi de la specialiștii Autorol

de Cuget Liber Miercuri, 06 Martie 2013 663
După o iarnă rece, în care mașina a stat acoperită de zăpadă, nespalată sau a îndurat accelerări și frânări dese, este cazul să o răsfeți și să o pregătești pentru sezonul cald.

Iată câteva îndrumări, oferite de specialiștii AUTOROL Constanța, pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei ca mașina ta să fie în stare bună de funcționare.

1. Revizia tehnică

În lunile de iarnă, în care mașina a fost chinuită pe drumuri cu denivelări, a urcat munți de gheață și apoi a dat în gropile răsărite odată cu topirea zăpezii. A fost extrem de solicitată și tocmai de aceea este indicat să-i faci o revizie tehnică. Specialiștii de la AUTOROL îți recomandă să verifici geometria roților și să schimbi consumabilele, printre care și filtrul de aer și polen. Acumulatorul, bujiile, radiatorul și instalațiile electrice sunt alte componente pe care este indicat să le verifici după sezonul rece. La AUTOROL, în service-ul autorizat R.A.R., îți poți face revizii și reparații la absolut orice element și sistem al mașinii tale precum și o diagnoză completă a acesteia.

2. Schimbarea anvelopelor

Odată cu ridicarea gradelor în termometru, este indicat să schimbi anvelopele de iarnă cu cele de vară. În general, schimbarea anvelopelor se face dacă temperatura de afară depășeste frecvent 5 grade Celsius. Cauciucurile de vară scad consumul de combustibil și permit o frânare mai rapidă. De aceea, este indicat sa faci o vizită la service-ul auto unde este recomandată echilibrarea jantelor și anvelopelor pentru eventuale deformări sau probleme apărute în perioada depozitării. La AUTOROL în Constanța găsești un mare depozit de anvelope de la cele mai cunoscute mărci, de toate dimensiunile și, mai ales, pentru toate buzunarele. Sau poți vedea AICI oferta de prețuri și gama de anvelope disponibile.

3. Înlocuiește uleiul și filtrul

De obicei, uleiul de motor și filtrul de ulei se schimbă la o anumită perioadă sau la un anumit număr de kilometri parcurși (cam la 10.000 de kilometri). Însă, dacă pe timpul iernii mașina a fost folosită la drumuri lungi și a parcurs mulți kilometri, atunci este foarte indicat să schimbi uleiul și filtrul. Specialiștii de la AUTOROL îți recomandă să folosești un ulei conform specificațiilor tehnice ale constructorului vehicolului.   
  
4. Schimbarea lichidului de parbriz și a antigelului

La prima vedere, lichidul de parbriz este cel mai insignifiant lucru atunci când îți pregătești mașina pentru sezonul cald, dar nu este așa. Lichidul estival are proprietăți antiaburire, antistatice și anticoroziune. La fel de important este și antigelul.

Click AICI pentru a afla mai multe despre fiecare operațiune tehnică în parte și vezi de ce are nevoie mașina ta.  

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei