De ce e bine să mâncăm brânzeturi mucegăite

de Cuget Liber Luni, 30 Septembrie 2013 179
Roquefort, una dintre cele mai cunoscute brânzeturi albastre din lume, are importante beneficii asupra organismului. Cercetătorii britanici au descoperit că brânza Roquefort are proprietăți antiinflamatoare, mai puternice în funcție de gradul de maturare. De asemenea, brânzeturile mucegăite, inclusiv brânza roquefort, pot fi mai benefice pentru sănătatea cardio-vasculară decât ne-am putea imagina văzând aspectul lor cremos și gustul sărat, susțin oamenii de știință. Puși în fața unui asemenea potențial, cercetătorii de la Lycotec se gândesc la o tehnologie care să identifice și să izoleze elementele care dau aceste proprietăți. Iar factorii antiinflamatori descoperiți în aceste brânzeturi ar putea fi extrași și folosiți independent sau în produse farmaceutice sau cosmetice. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei