De ce se tem bărbații să îmbătrânească

de Cuget Liber Luni, 18 Februarie 2013 182
Este un fapt cunoscut că bărbații au probleme cu erecția atunci când înaintează în vârstă.

Însă această condiție nu poate fi numită menopauză, fiind un lucru complet natural cauzat de vârstă. Menopauza masculină este ceva diferit. Aceasta implică probleme emoționale pentru un bărbat căruia îi este teamă de vârsta lui sau trece prin așa-numita criză a vârstei mijlocii, în sensul că devine "obosit" să aibă încredere în el, de teama de a nu îmbătrâni, de teama de a nu-și pierde statutul la locul de muncă și, desigur, teama de a nu-și pierde apetitul sexual.
Având în vedere că de obicei implică bărbați care sunt fizic sănătoși și la o vârstă când erecția nu ar trebui să le provoace probleme, putem spune că aceștia sunt "într-o perioadă de criză". Sau, să fim mai preciși, într-o perioadă de criză ce implică doar tulburări psihice.
Perioada aceasta de criză este asemănătoare cu menopauza la femei, doar că aceasta din urmă implică și schimbările fizice. Convingerea că doar femeile se tem de îmbătrânire este greșită. Există suficienți bărbați care au probleme majore legate de teama de a nu-și pierde erecția, apetitul sexual, masculinitatea.
Acesta este un lucru tipic pentru o personalitate nevrotică, dar asta nu înseamnă că nu poate "ataca" și persoane complet normale. (sursa: www.sexgen.ro)

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei