Iată, potrivit Libertatea pentru femei, un meniu sănătos și variat, recomandat de medicul nutriționist Gabriela Man, persoanelor foarte ocupate:
- Publicitate -
Ziua 1.
Prânz: pui/ curcan/ vită + legume la alegere (castraveți, roșii, ardei, ceapă, praz, spanac). Cină: pește (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă, iar dacă e în ulei vegetal se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (castraveți, ardei, ceapă, salată verde, ridichi, conopidă, țelină crudă, morcov crud, ciuperci, dovlecei, varză, sparanghel, spanac) + două felii pâine "Slăbești mâncând" (până la 70 g).
Ziua 2.
Prânz: fructe proaspete - ananas / papaya / cireșe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: carne de vită + legume la alegere (roșii, salată verde, țelină, 3 - 4 măsline mari, varză, varză de Bruxelles, spanac, castraveți, praz, sparanghel).
Ziua 3
Prânz: un grepfrut/ un măr + pește (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (fasole verde, spanac, salată verde, o roșie, ardei, ciuperci, sparanghel). Cină: vită/ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, roșii, castravete, țelină crudă, praz, sparanghel, spanac.
Ziua 4
Prânz: un ou fiert (cât doriți de tare) + 200 g șvaițer + două felii pâine "Slăbești mâncând" (până la 70 g) + legume la alegere (dovlecei, ardei, fasole verde, ceapă, praz, sparanghel, spanac).
Cină: pui la grill + legume la alegere (spanac, ardei, fasole verde, salată verde, varză, vinete, praz, sparanghel, spanac).
Ziua 5
Prânz: vită/pui/curcan + legume la alegere (spanac, salată verde, varză, ardei, dovlecei, ciuperci, praz, sparanghel).
Cină: pește (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (roșii,
castraveți, dovlecei, ciuperci, morcov crud, țelină crudă, conopidă, broccoli, ardei, praz, sparanghel, spanac).
Ziua 6
Prânz: fructe proaspete - ananas / papaya / cireșe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune, renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: un grepfrut/ un măr+ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, ciuperci, roșii, castraveți, ceapă, praz, sparanghel, spanac).
Ziua 7
Prânz: două ouă fierte (cât doriți de tari) + un iaurt natural (până la 250 ml) sau 200 g șvaițer + legume la alegere (dovlecei, conopidă, broccoli, fasole verde, ardei, ciuperci, vinete, praz, sparanghel, spanac).
Cină: vită + legume la alegere (salată verde, castravete, țelină crudă, roșii, varză de Bruxelles,varză, ciuperci, ardei, praz, sparanghel, spanac).