Epilare la minut

de Cuget Liber Miercuri, 13 Mai 2015 98
Poți să numeri pe degete femeile care nu se epilează. Fie vară sau iarnă, epilarea face parte din zestrea feminității. Puține sunt și cele care nu aleg epilarea totală, de la axile până-n vârful degetelor. Părul de prisos este îndepărtat regulat, doar că există o preferință în modul în care ele fac asta. Unele femei merg la salon, altele, folosesc aparatele special create pentru utilizarea acasă, creme sau chiar aparatul de ras. Fiecare metodă este bună, dar toate au avantaje și dezavantaje. Totuși, nu putem spune că una este mai bună decât alta, ci doar că o putem alege pe cea care ne convine mai mult într-un anumit moment.
Ghidul gesturilor corecte

Pielea fină peste vară impune un dans umăr la umăr între epilare și hidratare. Este important ca, înainte și mai ales după îndepărtarea firelor de păr, pielea să-și primească porția de răsfăț și îngrijire. Astfel, te vei bucura de o piele fină ca mătasea. Unele zone au o pilozitate mai mare, altele sunt delicate, necesitând o atenție deosebită. Un scurt ghid te va ajuta să previi micile accidente, iar câteva trucuri îți vor fi de folos ca să reduci disconfortul și să-ți ușurezi sarcina. Când se irită pielea, aplică o cremă calmantă pentru bebeluși. Firele crescute sub piele pot deveni o problemă rezolvată dacă exfoliezi pielea înainte de epilare.

Epilare rapidă

Cu aparatul de ras – pentru orice zonă

Cine n-a folosit un aparat de ras? Pentru multe dintre noi, a fost prima metodă de epilare folosită. N-ai nevoie de nici o inițiere pentru a utiliza lama și în cinci minute scapi de părul nedorit. Chiar dacă știi că vei avea pielea netedă doar 1-2 zile, aparatul de ras este ideal în situații de urgență.

Inconveniente. Părul crește rapid și pare mai gros, pielea poate fi sensibilizată de lamă, iar firul rămas la baza pielii facilitează apariția coșurilor.

Secrete: 

Folosește lama doar după ce ai umectat bine pielea și ai aplicat un gel de ras pentru a evita în acest fel deshidratarea. Evită să treci lama de mai multe ori în aceeași zonă.
La sfârșit, clătește din abundență și aplică o soluție dezinfectantă, apoi trece un cub de gheață înfășurat în tifon pentru a ajuta închiderea rapidă a porilor.

Cu creme sau spumă – pentru piele fină

Acest mod de epilare lasă pielea fină datorită substanțelor care înlătură celulele moarte. Rezultatul este similar cu cel al lamei de ras, doar că pielea nu va fi la fel de predispusă iritării. Este o metodă rapidă (15 minute), complet nedureroasă.

Inconveniente. E posibil ca pielea să fie sensibilă la unele substanțe din cremă, însă poți opta pentru formule speciale pentru piele sensibilă, ca să eviți această neplăcere.

Secrete:

Crema se aplică în strat gros și nu se lasă pe piele mai mult decât este recomandat în prospect, pentru că o poate irita. Îndepărtarea se face cu o spatulă, folosită precum lama de ras. Pielea se clăte[te din abundență, iar după epilare se aplică o cremă hidratantă cu efect de încetinire a creșterii părului.
Epilare de durată

Cu ceară – pentru pilozitate mare

Te scapă de părul nedorit pentru 2-3 săptămâni, dar este mai complicat de folosit acasă, chiar dacă ai un aparat special pentru ceară de unică folosință. Cu un pic de exercițiu, în timp poate deveni o metodă facilă.

Inconveniente. Firele trebuie să fie de 2-3 mm, ca ceara să le prindă. Pentru că e dificil să controlezi temperatura cerii, sunt de preferat aparatele cu ceară de unică folosință, pentru că te ajută să setezi ușor temperatura optimă.

Secrete:

Ceara trebuie aplicată cât mai rece, pentru a evita arderea pielii și deshidratarea. Ceara se întinde de jos în sus și numai de două ori pe aceeași porțiune, dar nu consecutiv.
Folosește această metodă cu minimum 24 de ore înainte de expunerea la soare, pentru a evita iritațiile sau arsurile.
Imediat după epilare, aplică o cremă hidratantă, de preferat mentolată, care să răcorească și să calmeze pielea.(sursa:www.femeia.ro)

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei