Exercițiile Pilates îți modelează corpul

de Cuget Liber Vineri, 17 Mai 2013 392
Pilates este un program de exer-ciții fizice, care combină controlul respirației cu mișcările relaxante. În timpul executării mișcărilor Pilates îți tonifiezi mușchii și îți relaxezi zonele unde tensiunea locală este accentuată.
500 de exerciții diferite
Antrenamentul Pilates cuprinde nu mai puțin de 500 de exerciții, pe care le poți practica la nivelul solului sau ajutându-te de aparate speciale, cum este mingea medicinală. Aceasta ajută la întinderea coloanei vertebrale.
Lucrezi prin exercițiile Pilates mușchii abdominali, ai bazinului și mușchii fesieri. Scopul programului este să tonifiezi partea de mijloc a corpului și să detensionezi extremitățile.
În timpul antrenamentului, se produce un efect de destindere în partea superioară a corpului, la umeri și ceafă.
Ce poți trata prin programul de Pilates
Înainte de toate, exercițiile Pilates corectează postura generală. Întărește musculatura abdomenului, fesierii, mușchii bazinului și ai spatelui și, dacă sunt practicate cu regularitate îți sculptează armonios corpul. În aproximativ 30 de zile de lucru, câte o oră pe zi de exerciții Pilates, îți vei remodela silueta.
Prin mișcările specifice metodei Pilates se pot atenua problemele de sănătate cum sunt tendinitele, durerile articulare sau lombalgiile. De asemenea, scolioza poate fi ameliorată, când se lucrează mușchii spatelui.
Și gravidele pot face exerciții
Din studiile efectuate până la momentul prezent, nu s-au descoperit contraindicații pentru femeile însărcinate. Unele cercetări chiar încurajează efectuarea unui program de exerciții Pilates în timpul sarcinii, până în luna a cincea.
Se fortifică mușchii pelvieni și ai spatelui, ajutând gravida să susțină sarcina mai ușor.
După 10 ședințe vezi rezultate
Antrenamentele Pilates ar trebui să dureze aproximativ o oră. Cei mai mulți instructori susțin că, după zece ședințe de exerciții combinate, cu aparate și la sol, se observă diferențe la nivelul mușchilor, care vor avea un aspect tonifiat.
Însă după 30 de ședințe, vei simți că nu mai vrei să vezi pozele cu trupul tău de la debutul antrenamentelor. Practic, vei avea un alt corp, sculptat, tonifiat și sănătos.
(sursa:clicksanatate.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei