Ce obiceiuri ne pot îmbătrâni înainte de vreme

de Cuget Liber Vineri, 17 Mai 2013 186
Spălarea feței cu apă fierbinte și săpun reprezintă un obicei greșit, susțin specialiștii. Ca și exfolierea la un interval mai mic de 7-8 zile. Sau ca și alegerea, pentru tenul gras, a unor produse pe bază de alcool sau excesiv de astringente . Toate aceste acțiuni și produse pot duce la o modificare a pH-ului pielii și diminuarea capacității de protec-ție de care mantaua hidrolipidică poate da dovadă, spun specialiștii, referindu-se la stratul natural de grăsime numit sebum, pe care îl produce epiderma pentru a se apăra de factorii externi nocivi, cum sunt vântul, frigul, radiațiile ul-traviolete.
Prea mult machiaj
Machiajul este soluția noastră salvatoare. Cu ajutorul lui reușim să arătăm mult mai bine și să ne simțim bine în pielea noastră. Însă, atunci când folosim prea multe produse de machiaj și mai ales în cantități prea mari, machiajul se poate transforma într-un adevărat dușman. Un foarte bun exemplu este fondul de ten cremă, cu o putere mare de acoperire, care conține multă pudră pigment, îți încarcă pielea și te face să pari mai bătrână. De aceea, este bine să alegi produse lichide, cu o putere mai mică de acoperire. Iar dacă tenul tău nu are probleme încearcă să înlocuiești fondul de ten cu o cremă BB care îți oferă matifiere și acoperire dar și hidratarea atât de necesară menținerii elasticității pielii.
Nu bei apă
Nu mă îndoiesc de faptul că ai auzit de foarte multe ori cât de importantă este apa pentru frumu-sețea tenului nostru. Însă, din dife-rite motive ești genul de persoană care nu reușește să bea mai mult de un pahar de apă pe zi. Poate că acum, mai ales dacă ești la 20 de ani, nu înțelegi la ce te ajută să consumi doi litri de apă pe zi, însă peste câțiva ani, atunci când îți vor apărea riduri vei înțelege. Consumul crescut de apă ajută la eliminarea toxinelor și astfel pielea va căpăta un aspect proaspăt și mai sănătos. Mai mult, dacă bei apă îți vei menține pielea hidratată și fără riduri., potrivit eva.ro.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei