Ingrediente: 200 gr farfalle, o conservă ton bucăți, o conservă porumb, o conservă de roșii, o ceapă, sare, piper, busuioc.
- Publicitate -
Mod de preparare: Punem la fiert într-o crăticioară apa împreună cu câteva linguri de ulei de măsline și un praf de sare. Când clocotește, punem farfallele. După ce s-au fiert, le scoatem într-o sită și le trecem sub jet de apă rece, ca să se oprească procesul de fierbere și să nu se lipească. Într-o crăticioară, încingem două-trei linguri ulei de măsline, adăugăm ceapa tocată fin și lăsăm până devine translucidă. Adăugăm conserva de roșii și lăsăm la fiert circa 10 minute. Adăugăm porumb, dăm într-un clocot, apoi punem tonul. Asezonăm cu sare, piper și busuioc.
Așezăm farfallele pe o farfurie, în mijloc punem sosul, apoi servim. Dacă doriți, puteți garnisi cu frunzulițe de busuioc.