Fițele anului 2013 în amenajarea bucătăriei

de Cuget Liber Vineri, 17 Mai 2013 1991
O nouă tendință își face loc în casele românilor în acest an, ultima fiță în materie de amenajarea bucătăriei reprezentând-o sticla. Astfel, faianța ajunge, treptat, să fie înlocuită complet din spațiul pentru gătit.
Pentru persoanele potente fi-nanciar, care doresc să im-presioneze vizitatorul, tot mai mulți designeri renunță la placările cu faianță în proiectele de amena-
jare a bucătariilor și băilor ultramoderne, în favoarea pa-nourilor colorate din sticlă secu-rizată, considerându-le deosebit de frumoase și spectaculoase. Prețul unui metru pătrat de sticlă, cu o grosime de opt milimetri, poate ajunge la circa 200 de euro, pe când faianța este mult mai ieftină, însă timpul de aplicare a sticlei este mai mic. Astfel, bucățile de sticlă pot fi montate între două și cinci ore, însă, de obicei, nu se montează un perete întreg, ci doar pe bucăți puse în partea de jos și în cea de sus a peretelui, în zona mobilierului de bucătărie.
Avantajele panourilor decorative
O varietate mare de culori și nuanțe. În mod normal, potrivit www.casadex.ro, pe lângă culorile de bază, producătorii panourilor de sticlă colorată au posibilitatea de a le produce în absolut orice variantă cromatică, de la nuanțele cele mai deschise până la cele mai închise, de la culori simple și până la cele cu irizații metalizate etc.
Design unic. Dacă nu vă mulțumiți cu panourile din sticlă simple, vopsite într-o singură culoare, puteți alege oricând varianta sticlei imprimate digital cu diverse desene și imagini multicolore, care să vă reflecte personalitatea, decorând totodată bucătăria într-un stil unic.
Capacitate mare de a reflecta lumina. Spre deosebire de faianța obișnuită, panourile decorative din sticlă colorată pot contribui la mărirea vizuală a unei bucătării de mici dimensiuni, datorită faptului că sticla reflectă foarte bine lumina.
Dimensiunea ideală. Panourile din sticlă colorată folosite în pla-carea anumitor zone din bucătărie (pe peretele din zona blatului de lucru, de exemplu) se realizează la comandă, în baza unor dimensiuni exacte. Așadar, la montare se vor încadra perfect în spațiul pentru care au fost comandate.
Suprafața perfectă, finisaj impe-cabil. Datorită faptului că panourile din sticlă sunt realizate dintr-o singură bucată, fără a necesita umplerea rosturilor și a îmbinărilor (pentru că acestea nu există), peretele astfel placat rămâne perfect neted.
Elemente de iluminat integrate. La comandă, se pot realiza panouri din sticlă prevăzute cu becuri LED integrate, care vă vor ilumina blatul de lucru, ușurându-vă astfel munca în bucătărie.
Ușor de curățat și întreținut. Panourile decorative din sticlă se întrețin la fel de ușor ca orice fereastră, cu ajutorul soluțiilor spray pentru geamuri.
Deocamdată, sticla e folosită mai ales la case, unde spațiul permite montarea ei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei