Goana după reducerile Black Friday va poate goli conturile

de Cuget Liber Vineri, 28 Noiembrie 2014 131
În urma primului val de reduceri Black Friday, atât în România, cât și în țările în care sărbătoarea cumpărăturilor se ține la data obișnuită, au fost semnalate foarte multe amenințări informatice. Potrivit Jurnal de leadership, acestea pot duce la pierderi semnificative de bani și date, atât la nivelul de consumator final, cât și la nivelul de business. Nudegeaba, FortiGuard Labs trage un semnal de alarmă asupra multiplelor modalități de fraudare prin intermediul atacurilor informatice și, totodată, oferă consumatorilor finali sfaturi esențiale pentru a face față acestor amenințări.
Frauda la nivelul ATM-urilor continuă să fie o modalitate facilă, însă extrem de eficientă, utilizată de către hackerii care vor să facă bani rapid prin "monopolizarea" bancomatelor, instalandmalware-ul direct pe ATM-uri și colectând PIN-ul, respectiv datele personale inscripționate pe cărțile de credit.
Amenințările din e Commerce: Ca și în cazul cumpărăturilor din offline, malware-ul creat pentru a colecta informațiile unice ale cărților de credit rulează agresiv în această perioadă.
Măsuri de protecție. Achiziționează produse doar din cadrul magazinelor în care ai cu siguranță încredere și care prezintă certificări de securitate reglementate.
Folosește un card de credit în detrimentul cardului de debit. Utilizează un card de credit de la o instituție financiară care oferă utilizare unică, limitare în timp, cât și posibilitatea utilizării unui cod digital de acces - Atunci când faci cumpărături online, asigură-te că transmiterea informațiilor financiare se face prin SSL – layer de securizare suplimentară - care oferă o conexiune securizată fără a interveni în procesul de vânzare-cumpărare.
Truc! Nu da clic pe un link dintr-un e-mail - mai ales dacă e-mailul vine de la banca ta.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei