Lipsa de încredere în partener - Cum să o depășești

de Cuget Liber Vineri, 29 Noiembrie 2013 261
Respectul și încrederea sunt două elemente de bază pentru o relație cu o fundație solidă și un viitor sigur. Ce faci însă când nesi-guranța, complexele și comportamentul partenerului dau îndoielilor șansa să încolțească în mintea ta?
Pentru a reconstrui încrederea în partener trebuie, în primul rând, să răspunzi la întrebarea: "De ce nu mai ai încredere în el?"
Din cauza lui
Dacă te-a înșelat sau a mințit, ai toate motivele să nu-l mai crezi. Poți sau nu să trăiești cu un om care a greșit, să-l ierți și să mergi mai departe? Fiindcă nu poți să-i scoți ochii la infinit pentru o chestiune pe care fie o ierți, fie o consideri imposibil de reparat și alegi să vă despărțiți.
Din cauza ta
Poate că ai suferit din dragoste de prea multe ori și de aceea nu mai poți avea încredere la fel de ușor, însă nu este drept să-l pedepsești pe el pentru greșelile tale sau ale altora. Cum poate el să repare ceva pentru care nu este vinovat?
Fii tu sinceră!
Da, dacă vrei ca relația să funcționeze, trebuie să dai un exemplu și să fii sigură că tot ceea ce simți ajunge la partenerul de cuplu fără ocolișuri, fără menajamente. Spune-i ce te deranjează, spune-i când și ce faci, chiar și atunci când el nu este de acord. Astfel va sesiza că e în regulă să nu fiți de acord pe anumite teme și că totuși adevărul nu afectează cu nimic relația voastră. Dacă tu minți nu numai că îți pierzi dreptul de a fi supărată pe el când o face, pe principiul măsoară-i pe ceilalți cu aceeași unitate de măsură cu care îți dorești să fii măsurată, dar vei încuraja o relație bazată pe o fundație imaginară și asta nu poate duce la nimic bun.
Stabilește limite și respectă-le
Și acest pas depinde tot de tine. Dacă știi că îl deranjează să stai de vorbă cu vecinul de la doi fiindcă e convins că acesta îți face ochi dulci, nu discuta cu individul mai mult decât este necesar, fiindcă partenerul nu va înțelege de ce îi impui lui limite când evident tu nu ești adepta respectării lor. Lasă-ți partenerul să înțeleagă că el este o prioritate pentru tine și respectă limitele în contactul cu ceilalți dacă motivul lipsei de încredere a fost cauzat de infidelitate. Astfel îl vei face să înțeleagă că regulile stabilite nu sunt un fel de pedeapsă pentru el, ci limite pe care și tu le respecți, întrucât așa este firesc.
(sursa:www.feminis.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei