Lucrați mult la computer? Protejați-vă ochii!

de Cuget Liber Sâmbătă, 16 Martie 2013 255
Cercetătorii au conceput un exer-cițiu simplu despre care susțin că previne oboseala ochilor în rândul persoanelor ce își petrec ziua în fața unui monitor de computer.

Sistemul supranumit "20-20-20-20" constă în următorii pași: la fiecare 20 de minute trebuie să clipiți din ochi de 20 de ori, iar apoi să luați ochii de la monitor timp de 20 de secunde și să vă concentrați privirea pe un obiect aflat la 20 de picioare (șase metri) distanță, scrie descopera.ro. 
Strategia "20-20-20-20" a fost concepută pentru a contracara "sin-dromul privitului la calculator", ce afectează milioane de angajați și de pasionați ai jocurilor pe computer.
Doctorul Edward Mendelson de la Centrul Medical Southwestern din cadrul Universității Texas afirmă că aceste probleme pot fi prevenite printr-o soluție simplă, dar aparent bizară: clipitul regulat.
"La fiecare 20 de minute, cei ce utilizează computere ar trebui să ia o pauză de 20 de secunde pentru a privi un obiect aflat la 20 de picioare distanță... De asemenea, clipiți de 20 de ori. Clipitul este modul prin care natura menține ochii umezi, iar clipind de 20 de ori veți ajuta la reîmprospătarea lor", a explicat doctorul Mendelson.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei