Mâncare bună pentru copilul tău

de Cuget Liber Sâmbătă, 22 Februarie 2014 121
Un copil are propriile preferințe când vine vorba despre anumite gusturi. Pentru a afla, de exemplu, ce legume, fructe și sucuri de fructe îi plac cel mai mult, trebuie să experimentați puțin, sunt de părere specialiștii Copilul.ro. De aceea, când sunteți împreună la cumpărături, întreabă-l pe cel mic de ce legume, fructe sau sucuri îi este poftă, iar acasă invită-l și pe el să participe la pregătirea legumelor și fructelor pentru masă. 

Stimulat să cultive plante. Încurajează-l să-și cultive propriile plante, de exemplu, din boabe de fasole sau sâmburi de lămâie și "vinde-i" diverse curiozități extraordinare. Micuțul tău va fi încântat să devină un expert în legume, fructe și sucuri. 
Dacă refuză categoric să mănânce broccoli - propune-i în schimb ardei, dacă refuză coacăzele fiindcă sunt prea acre – atunci dă-i o mână de căpșune dulci, dacă nu-i place să ronțăie morcovii, servește-l cu un suc de fructe și morcovi. 
Adaugă-i legume, fructe și sucuri de fructe la fiecare masă. O farfurie colorată stârnește poftă de mâncare! Atunci când îl pregătești pe cel mic de școală, pune-i în ghiozdan un fruct și o sticlă cu apă sau de suc delicios, care-i vor astâmpăra setea și-i vor da energie. Încearcă să faci în așa fel încât gustarea să nu fie numai savuroasă, ci și colorată și ambalată în sticle sau cutii cu motive vesele. Astfel, copilul tău nu va mai fi tentat să o înlocuiască cu altceva de la chioșcul școlii.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei