Se întâmplă, de cele mai multe ori, ca exact atunci când suntem mai porniți să slăbim, rezultatele să se lase foarte greu așteptate. Este momentul când forțăm nota, cu toate riscurile de rigoare. Total incorect! Iată și de ce!
- Publicitate -
Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, nu este bine să slăbim dintr-o dată, iar pentru a slăbi… sănătos, consideră că se impune respectarea câtorva reguli simple, însă de bază: l Trebuie stabilite alimente interzise l Alimentația să fie fracționată în trei mese pe zi: mic dejun, prânz, cina și una-două gustări l Pentru o cură de slăbire rapidă, alimentele trebuie să se împartă în trei categorii: 1. alimente ce pot fi consumate – carne slabă, pește, legume proaspete, lapte și iaurt degresat, brânzeturi slabe; 2. alimente permise în cantitate limitată, dar obligatorii la o cură de slăbire rapidă: amidon și făinoase (pâine, orez, paste, porumb), legume cu amidon (cartofi, mazăre, fasole), mezeluri slabe, ouă, brânzeturi fermentate, unt și ulei vegetal, fructe; 3. interzise la o cură de slăbire rapidă: grăsimi, tocături, patiserie, dulciuri, alcool l Legumele, în special cele crude, sunt permise în cantitate nelimitată. Fructele sunt limitate la una-două bucăți pe zi (chiar dacă sunt naturale, sănătoase, fiind dulci, fructele îngrașă) l Produsele lactate concentrate tip cașcaval, brânză topită, datorită conținutului ridicat de grăsime (30-80%) vor fi evitate.