Moeciu, atmosfera caldă din mijlocul naturii

de Cuget Liber Sâmbătă, 03 August 2013 265
Situat la doar 10 km de Castelul Bran, Moeciu de Sus, vă întâmpina cu farmecul specific satelor de munte. Peisajul încântător îmbie la drumeții, aerul curat și tare este la el acasă.
Pădurile de brad și fag de pe înălțimile din jur asigură un aer puternic ozonat stațiunii, care are un aer specific de depresiune intramontană. Climat subalpin cu veri răcoroase, temperatura medie este de 16 grade C.
În orice punct cardinal ai porni la drumeție din Moeciu de Sus, nu-i chip să te plictisești.
Iubitorii schiului pot ajunge cu mașina în mai puțin de 30 de minute la mica pârtie dotată cu cablu, din satul Fundata, noua pârtie din Bran, sau la Poiana Brașov, asta pe timpul iernii. Vara, drumețiile montane sunt principala alegere a turiștilor.
Cât privește bucatele puse pe masă, ele intră în cele mai exigente topuri ale alimentației biologice: lapte, smântână, brânzeturi și ouă de casă, produse de carne preparate după rețete locale (cârnați, slănină și alte afumături), pe care, dacă le guști o singură dată, nu le mai poți uita.
Ca atracții turistice, Moeciu de Sus se distinge prin stâncile din Cheile Grădiștei și ale rezervației bio-geologice "La Chișătoare", însă marea parte a turiștilor ajung la Moeciu de Sus, pentru că este satul cu cel mai bun acces spre Platoul Bucegilor.
Plimbarea pe Valea Bengaleasa, ce străbate satul, se continuă un kilometru în pădure, până la indicatorul care arată Cabana de vânătoare Gutanu, o ora și jumătate și Cabana Padina, prin Strunga, trei ore sș jumătate, un traseu frumos și accesibil, nerecomandat însă în orice condiții meteorologice.
Atracția principală a Moeciului este în primul rând liniștea și aerul curat. În plus, se mai poate vizita frumoasa biserică ridicată la anul 1800 cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" și izvoarele ce curg din munte la Cheile Moeciului, formând o mică rezervație bio-geologică.
(sursa:www.moeciu.info)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei