Monica Bârlădeanu, în drama italiană "Maternity Blues", selectată la Festivalul de la Veneția

de Cuget Liber Vineri, 29 Iulie 2011 867
Actrița română Monica Bârlă-deanu este una dintre protagonis-tele peliculei italiene "Maternity Blues", de Fabrizio Cattani, o dramă ce spune povestea a patru femei care și-au omorât copiii, se-lectată în secțiunea competițională Controcampo italiano a Festivalului de la Veneția.
Filmul "Maternity Blues" spune povestea a patru femei diferite, însă legate de o culpă comună: infanticidul. Ele sunt internate împreună și trăiesc o "condamnare mai ales interioară", legându-și fiecare propria culpă de cea a alteia, se împrietenesc, își fac confidențe și se consolează, apărând într-o lumină de "vinovate inocente", potrivit cinemaitaliano.info.
Pelicula are la bază cartea Graziei Verasani - "From Medea". "Este o poveste emoționantă. Sunt patru femei care au sentințe finale și definitive, sunt declarate instabile. Este motivul pentru care ele se află internate în secția psihiatrică a unei închisori. Sunt acuzate din infanticid și au fost declarate mai puțin în deplinătatea capacităților lor mintale", a detaliat Monica Bârlădeanu povestea care stă la baza filmului.
Personajul interpretat de Monica Bârlădeanu în "Maternity Blues" este Eloisa, o femeie pasională și directă, gata oricând să polemizeze cu celelalte, afișând un cinism de fațadă.
"Este unul din rolurile la care țin foarte mult. Eloisa este o fostă cântăreață de muzică ușoară italiană, care se regăsește în secția psihiatrică a închisorii. A fost un proiect destul de solicitant emoțional, pentru că a trebuit să acceptăm anumite lucruri, să empatizăm cu subiectul și să luptăm cu propriile prejudecăți", a precizat Monica Bârlădeanu, caracterizând "Maternity Blues" ca fiind "un proiect intens".
v v v
Filmările pentru "Maternity Blues" s-au desfășurat în mare parte în Toscana, dar și la Roma. Filmul va fi lansat și în România și în Italia, cel mai probabil anul acesta, însă nu a fost stabilită cu exactitate data lansărilor.
Cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția se va desfășura între 31 august și 10 septembrie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei