Pensiunile din Mamaia vă usucă la buzunare. Încercați sudul litoralului r Mangalia, o altă stațiune îndrăgită de turiști, are cele mai bune "oferte" r Vama Veche nu mai este chiar stațiunea boemilor cu bani puțini; la pensiuni, o noapte de cazare sare de 90 de lei

de Anca CHICU Joi, 28 Iulie 2011 473
Pensiunile au fost și sunt o alternativă numai bună pentru turiștii care vin la mare și caută cazare. Prețurile sunt considerabil mai mici decât cele practicate de hotelieri, iar serviciile oferite sunt de multe ori dacă nu mai bune, măcar aceleași. Și în acest caz, Mamaia este stațiunea cu cele mai mari prețuri la cazare, dar și… pretenții.
În această perioadă (și până spre 20 august), la o pensiune de cinci stele din Mamaia o noapte de cazare costă cel puțin 290 de lei, în cazul camerelor duble, și poate urca la 340 lei, pentru garsoniere, și 550 lei pentru un apartament cu două camere.
Iată și o parte dintre serviciile oferite de aceste pensiuni de lux: piscină, barbeque pe terasa amenajată pe malul unui lac, loc de joacă pentru copii și balansoare, hidrobiciclete, ponton pentru ambarcațiuni și pescuit, plajă privată, parcare privată etc. Toate aceste servicii sunt gratuite.
Cam aceleași prețuri le întâlnim și în cazul pensiunilor de patru stele din Mamaia. Una dintre ele vine cu o ofertă destul de tentantă pentru turiștii care nu țin neapărat să fie în week-end la mare, ci aleg intervalul luni - vineri. În acest caz trebuie să achite pentru o cameră doar 750 de lei.
Prețurile încep să scadă, însă, în cazul pensiunilor de trei și două stele. Astfel, o cameră dublă twin costă, la trei stele, în jur de 150 de lei / zi, iar la două stele, în jur de 50 - 100 lei. Prețurile diferă mult de la o pensiune la alta, în funcție și de poziționare și de dotări. Oricum, aproape fiecare pensiune vine și cu diverse oferte de genul "pentru șapte nopți de cazare plătești doar șase" sau alte oferte care includ regim de demipensiune sau pensiune completă.
Mangalia, cea mai "ieftină"
Mangalia se numără printre stațiunile în care cazarea la pensiuni este destul de ieftină, comparativ cu celelalte "rivale", Vama Veche sau Costinești, aflate de asemenea în topul preferințelor românilor care își petrec pe litoral concediul.
Aici, o cameră dublă costă, în această perioadă, între 55 și 80 de lei, sau cel mult 100 - 120 de lei la pensiunile de patru stele.
Vama, prețuri ceva mai piperate
Chiar dacă Vama Veche nu se poate compara la prețuri cu Mamaia, totuși turiștii care vor să stea la pensiuni au de scos din buzunare ceva mai mulți bani decât dacă ar fi ales Mangalia sau chiar Costineștiul. O cameră dublă cu greu se poate găsi, chiar și la două stele, sub 100 - 110 lei, dar poate ajunge și la 180 - 200 lei, iar pentru o cameră cu patru locuri turiștii trebuie să plătească 160 - 180 lei.
În Costinești, la patru stele, o cameră triplă sau dublă costă acum în jur de 100 - 120 lei / zi, o cameră cu patru locuri 140 lei / zi, iar un apartament 180 de lei. La pensiunile de două stele plătim însă mult mai puțin, adică în jur de 80 de lei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei