Primăvara se numără alergiile

de Cuget Liber Marţi, 21 Mai 2013 78
Pe cât sunt de frumoși copacii înfloriți, iarba crudă și florile abia mijite, pe atât de supărător poate fi acest minunat tablou pentru mulți dintre noi. Mai precis, pentru persoanele alergice la polen. Febra fânului, rinita alergică sau, pur și simplu, alergia la polen pot deveni cei mai de temut inamici ai suferinzilor.
Deși percepția generală este că de flori ar trebui să stăm cel mai departe, de fapt, florile frumoase, de grădină, nu sunt la fel de periculoase precum ierburile, arborii, arbuștii, buruienile. Fagul, plopul, ulmul, ienupărul, dudul, stejarul, pinul, salcia, sunt de fapt plante care creează probleme.
În funcție de tipul de polen care provoacă sensibilitate, afecțiunea poate fi activă până toamna, târziu. Aceasta deoarece anumite plante nu au polen doar primăvara, ci și vara sau toamna. Zonele rurale reprezintă adevărate capcane pentru persoanele suferinde de rinită alergică, însă și orașele pot fi adevărate oaze de polen. Specialiștii recomandă persoanelor afectate să stea în casă în perioadele critice, să-și spele părul ori de câte ori ies afară, să aspire praful din casă de două ori pe săptămână (purtând o mască pe față pentru protecție, deoarece acest demers ridică în aer nu doar polenul strâns pe podele sau între fibrele covoarelor, însă și praful împreună cu acarienii, alți posibili alergeni), să țină geamurile închise dimineața sau atunci când este vânt și să apeleze cu încredere la purificatoarele de aer.
(Sursa: csid.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei