Scorțișoara, elixirul natural al frumuseții

de Cuget Liber Marţi, 10 Septembrie 2013 288
Scorțișoara a fost folosită de secole în medicina tradițională chineză și Ayurvedică ca remediu pentru răceli, gripe și indigestie. Conține calciu, fibre, fier și magneziu și atunci când este combinată cu ulei de măsline sau miere poate face minuni pentru frumusețe și sănătate.
Iată câteva moduri în care poți folosi scorțișoara:
Pentru mărirea buzelor. Aplică puțină vaselină pe buze și apoi masează-le cu praf de scorțișoară câteva secunde. Nu aplica niciodată scorțișoara pe direct pe buze pentru că poate cauza iritații.
Mască antiacneică. Pregătește o pastă din trei linguri de miere și o linguriță de scorțișoară pudră. Aplică apoi această pastă peste coșuri seara înainte de culcare și spală-ți fața cu apă călduță în dimineața următoare.
Mască pentru creșterea părului. Cei care au probleme cu căderea părului sau calviție pot aplica pe păr o pastă din ulei de măsline cald, o lingură de miere și o linguriță de scorțișoară pudră înainte de baie, lăsând-o să acționeze aproximativ 15 minute, după care se clătește.
Împrospătarea respirației. Vrei să scapi de respirația urât mirositoare? Mestecă un baton de scorțișoară sau fă gargară cu scorțișoară pudră dizolvată în apă călduță.
(Sursa: www.doctorulzilei.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei