Secretul găluștelor pufoase

de Cuget Liber Joi, 18 Decembrie 2014 1267
Pentru că marea majoritate ne întrebăm cu neliniște, de fiecare dată când facem o supă de găluște: "Oare o să iasă bune?". Culinar.ro ne dezvăluie secrete, astfel încât gălușete să iasă, întotdeauna, la fel de pufoase și gustoase: 
Pentru prepararea găluștelor se folosește un albuș de ou, care se bate spumă, după care se adaugă o lingură de apă rece, apoi se încorporează gălbenușul și mai apoi grisul. Pentru ca găluștele să nu iasă tari, se adaugă în supa care clocotește, imediat după prepararea compoziției. Dacă totuși găluștele au ieșit tari, se dă focul mic, se toarnă puțină apă rece pe ele și se pune capacul pe deasupra.
Lingura folosită se înfierbântă în supă, înainte de folosire, pentru ca amestecul să nu se prindă de ea; găluștele de griș nu se mai desfac la fierbere dacă se pune puțină făină în apa în care fierb. Găluștele devin mai galbene dacă grișul se amestecă cu foarte puțin mălai; La sfârșit, după ce pui găluștele în supă și-ncep să dea în clocot, torni o cană de apă rece peste ele. Le lași să mai înceapă o dată să fiarbă și mai adaugi o cană de apă rece și le lași încă 15 minute la fiert. Neapărat verdeață la sfârșit!
Iată un alt sfat de care trebuie să țineți cont dacă vreți să scăpați de orice neliniște: în compoziția pentru găluște adăugați, la început, jumătate linguriță de bicarbonat de sodiu și nu va mai fi nevoie să vă stresați. Nimic mai simplu și mai eficient!

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei